Cum îţi alegi parfumul de primăvară?

SUGESTII // Foloseşte o cantitate de parfum moderată, cei din jur nu trebuie să-l simtă ca pe o agresiune olfactivă

Odată cu noul sezon, nu doar hainele şi accesoriile se schimbă, ci şi parfumurile. Primăvara aduce arome răcoritoare cu miresme de flori, iarbă proaspăt tăiată şi fructe.

Apropierea primăverii ne aduce aminte de parfumurile ei proaspete. În curând, vom simţi altfel aroma parfumurilor: cu siguranţă, ea va fi mai intensă. Aşadar, dacă iarna îţi permiţi să alegi un parfum tare, cu iz oriental sau condimentat, în sezonul cald trebuie să optezi pentru arome proaspete (florale, fresh sau pe cele din categoria dulce-acrişor).

Dacă ai un parfum preferat la care nu vrei să renunţi, alege ediţia de vară a acestuia sau apa de toaletă în locul apei de parfum. Dar să vedem care sunt principalele parfumuri în tendinţe.

Parfumuri florale

Categoria parfumurilor florale este cea mai cuprinzătoare. Aici sunt incluse toate parfumurile care au ca ingredient principal un derivat din flori, cum ar fi iasomia, trandafirul, violeta, floarea de portocal, gardenia. Senzual şi elegant, îţi ispiteşte simţurile cu buchetul său de gardenie înflorită şi nuanţele bogate, îmbrăcate rafinat în lemn de chihlimbar şi frunze de piersic. Pe note de lăcrămioară sălbatică, de muşchi de pădure şi frunze de violete, parfumul pe care-l laşi în urmă se îmbină perfect cu eleganţa naturală şi se iluminează cu nesfârşită graţie.

Parfumuri floral-orientale

Aceste compoziţii sunt foarte complexe datorită elementelor deosebite care creează o notă exotică. Există nuanţe suave de ambră şi trandafir, dar şi nuanţe ale misterului şi sacrului, cum ar fi lămâia şi santalul. Note de frunză de violetă, orhidee, ambră. Este un parfum care te învăluie în senzualitate şi te invită să păşeşti pe tărâmul sofisticat al violetelor, al notelor florale şi al ambrei elegante. Lasă-ţi simţurile seduse de note calde de flori albe şi de lemn preţios. Pe măsură ce evoluează, parfumul te poartă cu gândul la delicateţea voalului de mătase.

Parfumuri oriental-fructate

Note de bergamotă, bujor, lemn de santal. Parfumul este o călătorie romantică pe tărâmul iubirii. Imprevizibilul sporeşte farmecul fiecărei poveşti de dragoste.

Floarea de mimoză se întrepătrunde cu accentele fine de piersică, ambrozie, pepene şi fructe de pădure, pentru a crea o senzaţie de bogăţie şi strălucire. În inima elegantă a parfumului, un buchet eteric de iris şi petale de neroli înfloreşte pe piele, evocând feminitatea. Parfumul se încheie cu o notă seducătoare de vetiver, caşmir şi de mosc şi creează o senzaţie de catifelat, care te obsedează, lăsând în urmă o dâră ameţitoare.

Tipsuri pentru o aromă de durată

Foloseşte o cantitate de parfum moderată, cei din jur nu trebuie să-l simtă ca pe o agresiune olfactivă. Psihologii au arătat că simţul olfactiv încetează să mai sesizeze parfumurile cu care suntem obişnuiţi. Aşadar, dacă tu nu-ţi simţi mirosul, nu turna toată sticluţa de parfum pe tine. Mirosul este mai persistent dacă este pulverizat direct pe piele, în zonele în care pulsul se simte mai puternic: gât, tâmple, încheietura mâinilor sau spatele genunchilor. Pentru a-i învălui de ceilalţi cu aroma ta, pulverizează-ţi parfum în palme. Astfel, tot ceea ce vei atinge va păstra mireasma ta, de exemplu o eşarfă sau un şerveţel.

Cum să alegi parfumul potrivit?

Fiecare simte şi interpretează aromele într-o manieră proprie, de aceea există un parfum pentru fiecare dintre noi. În plus, atunci când este aplicat, poate căpăta un alt miros, în funcţie de PH-ul pielii, de temperatura corpului sau de anotimp.

Sfat: Atunci când mergi să-ţi cumperi un parfum, nu folosi în prealabil un alt produs cosmetic parfumat, nici măcar cremă de corp. Acesta poate denatura mirosul original al parfumului, iar percepţia ta se va face într-un mod eronat. Poartă în geantă un parfum solid şi aplică-l din când în când la încheietura mâinii.