Cum funcţionează serviciul Cashback.md

Cu serviciul Cashback.md, cumpărând online, primești bani înapoi pe card: 5% în cazul siteului AliExpress.com, 3% pentru Booking.com și ai la dispoziţie încă 70 de magazine online unde poţi economisi bani. Despre avantajele serviciului Cashback.md a relatat Boris Foca, coordonatorul proiectului Cashback.md, într-un interviu pentru Allmoldova.

– Stimate Domnule Foca, tuturor deținătorilor de carduri MAIB le este cunoscut sistemul de returnare a banilor din cumpărăturile efectuate în punctele comerciale ale partenerilor Pay&Save din R. Moldova. Ideea de a crea Cashback.md este încă un pas pentru dezvoltarea acestui sistem?

– Practic, desigur, proiectele se aseamănă. În ambele cazuri, cumpărătorul primește o parte din bani din fiecare cumpărătură înapoi pe contul său de card. Dar cashback.md este un proiect complet nou. Acesta este axat pe rambursarea banilor din achiziții de pe site-urile online internaționale, cum ar fi cunoscuta platformă AliExpress.

– Restituirea banilor este prevăzută doar pentru deținătorii de carduri Moldova Agroindbank?

– Nu, în Cashback.md nu există restricții privind sistemele de plată utilizate și locația clientului. În cazul în care site-ul pe care l-ați selectat prin Cashback.md utilizează un instrument de plată ca PayPal, atunci restituirea de bani va fi făcută în PayPal. Acum de acest serviciu pot profita atât cetățenii ruși, cât și cetățenii americani şi norvegieni.

– Atunci, pentru claritate, explicaţi-ne mecanismul de funcționare a serviciului Cashback.md.

– Este foarte simplu. De exemplu, pentru siteul AliExpress: în regim normal, îl accesați, selectați obiectul pe care doriți să-l procurați și efectuați achiziția. Însă dacă efectuați aceeași pași online, dar înregistrându-vă mai întâi pe site-ul nostru Cashback.md şi accesaţi siteul AliExpress prin link-ul nostru, economisiți 5% din suma cheltuită, care se revine pe cardul bancar.

– Restituirea banilor are loc imediat?

– Nu, restituirea se face după livrarea efectivă a mărfurilor, atunci când pe site ați remarcat faptul că livrarea a fost efectuată, sau în perioada livrării mărfurilor specificată pe site-ul vânzătorului. Cu toate acestea, această procedură depinde de regulamentele site-ului pe care se efectuează plata. De exemplu, dacă prin intermediul Cashback.md rezervați o cameră în hotel pe Booking.com, veți primi o rambursare în prima zi de cazare în hotel.

– După cum înțeleg, Cashback.md se conectează la programe afiliate siteurilor internaționale. Pentru Cashback.md la fel a fost utilizată o platformă standard?

– Platforma cashback.md este un produs elaborat de noi. Integrarea într-un singur sistem a diferitor comercianți și sisteme de plată nu este o sarcină banală şi a necesitat soluții personalizate. Suntem mândri de această realizare și pot spune că vecinii noștri cum ar fi România deocamdată nu dispun de acest sistem deocamdată.

– Deci, sunteți cu un pas înaintea evoluţiilor de pe piaţă?

– Potrivit datelor Gemius, în Moldova efectuează achiziții online 240 000 de persoane. În primele cinci zile de lucru în sistemul nostru Cashback.md s-au înregistrat mai mult de 450 de oameni și suma cumpărăturilor prin intermediul serviciului nostru a depăşit suma de 1 000 de dolari pe zi. Deci, în opinia noastră, piața moldovenească este deja destul de interesantă pentru noi. În plus, ne propunem să nu ne oprim numai la Republica Moldova. Așa cum am menționat, în sistemul nostru nu există nici o restricție. Piața este determinată de raza de acțiune a publicității noastre.

– Câte platforme comerciale sunt conectate în prezent la Cashback.md?

– Acum sunt 74, dar numărul acestora va crește. Puteţi să e vedeţi pe siteul nostru. În afară de AliExpress şi Booking, care, desigur, sunt lideri după interesul clienţilor, mai sunt şi Adidas, Lacoste şi Tefal.

– Planificați extinderea zonelor pentru care va fi posibilă obținerea Cashback-ului?

– Da. Noi negociem cu eBay, Amazon, precum și cu alte magazine pe care le considerăm promițătoare pentru noi și interesante pentru clienții noștri. Cashback.md este un serviciu atât de simplu pentru utilizator! Accesați site-ul nostru, înregistrați-vă, apoi, când doriți să procurați online, faceți un pas adăugător: intrați pe site-ul ales prin link-ul de pe Cashback.md. Acest click vă returnează bani înapoi, deci economisiți!

P