Cum bărbaţii să-şi păstreze virilitatea?

STUDIU // Cercetătorii sugerează bărbaţilor care vor să rămână activi sexual până la vârste înaintate cât mai mult sex de-a lungul vieţii.

Impotenţa reprezintă incapacitatea bărbatului de a îndeplini actul sexual. O astfel de suferinţă poate surveni mai ales la bărbaţii de vârsta a doua şi a treia. Cauzele care determină această problemă sunt multiple: depresia, consumul excesiv de alcool, stresul, diabetul, hipertensiunea arterială, circulaţia sanguină proastă, lipsa de comunicare cu partenera, lipsa mişcării ş.a. La început, bărbatul care suferă de impotenţă observă că erecţiile sale devin mai slabe şi / iar durata lor este considerabil mai mică; în timp, această problemă se agravează ducând la imposibilitatea de a mai avea erecţie.
Recomandările terapiei naturiste
Pentru a preveni şi vindeca impotenţa la bărbaţi, medicina naturistă recomandă: grâu încolţit, ovăz, busuioc, morcov, ţelină, mărar, pătrunjel, usturoi, portocale, nuci, ciuperci, spanac, fasole, lăptişor de matcă, miere, polen, propolis, vanilie, vin roşu, condimente.
Ca practici uzuale se recomandă: băile cu valuri, băile cu plante medicinale, masajul, educaţia fizică medicală, înotul, abandonarea fumatului, evitarea cafelei, a băuturilor alcoolice tari, combaterea obezităţii, duşuri reci, evitarea conflictelor emoţionale, a abuzurilor alimentare.
Vitaminele, mineralele şi sexul
Ceea ce trebuie să reţineţi este faptul că, dacă nu vă simţiţi în formă, conduita dvs. sexuală va avea de suferit odată cu întregul organism. S-a vehiculat de multe ori ideea existenţei unei legături între vitamina E şi sex. Studiile în domeniu au arătat că, într-adevăr, tocoferolii măresc fertilitatea – atât la bărbaţi cât şi la femei – şi au un efect pozitiv asupra potenţei masculine. Vitamina E din ulei vegetal – vitamina fertilităţii – protejează celulele şi vasele de sânge. Faptul că vitamina E influenţează comportamentul sexual rămâne de dovedit, însă mulţi adepţi ai acesteia sunt convinşi de acest lucru.
Se recomandă următoarele vitamine şi săruri minerale: vitamina C, care se găseşte în fructe: kiwi, cătina, coacăze, căpşuni; sărurile minerale Ca, Mg, K intensifică excitarea muşchilor şi a nervilor. Vitamina C participă direct la producerea hormonilor care stimulează plăcerea şi protejează spermatozoizii.
Un alt element nutritiv cu acţiune sexuală este zincul. Cea mai mare cantitate de zinc din organismul masculin se găseşte în prostată. Deficitul de zinc poate determina atrofie testiculară şi probleme de prostată. Zincul face parte din categoria acelor minerale care va asigura performanţele sexuale.
Zincul activează hormonii plăcerii şi produce testosteron. El se conţine în produse lactate, peşte, scoici, crabi, stridii, carne slabă, ţelina.
Cum să îţi păstrezi potenţa sexuală până la adânci bătrâneţi
Într-o investigaţie efectuată asupra a 1.000 de bărbaţi finlandezi,  oamenii de ştiinţă au descoperit că cei care au întreţinut relaţii sexuale regulate prezintă un risc mult mai scăzut să sufere de disfuncţie erectilă. Concluzia este că bărbaţii trebuie încurajaţi să rămână activi sexuali cât pot de mult.
Dr. Juha Koskimaki şi colegii săi de la Universitatea Tampere din Finlanda au efectuat studiul pe un eşantion de 989 de bărbaţi cu vârste între 55 şi 75 de ani. Per total, cei care au afirmat că au făcut sex mai puţin de o dată pe săptămână sunt de două ori mai predispuşi la impotenţă în următorii 5 ani decât cei care au făcut sex cel puţin o dată pe săptămână. În comparaţie cu cei care au întreţinut relaţii sexuale de cel puţin trei ori pe săptămână, riscul se măreşte de patru ori.
Sunt mai mulţi factori care contribuie la apariţia disfuncţiei erectile şi care afectează activitatea sexuală a bărbaţilor, precum vârsta, diabetul şi bolile de inimă. Chiar şi aşa, dacă luăm în considerare toţi aceşti factori, activitatea sexuală rămâne strâns legată de riscul impotenţei.
Disfuncţia erectilă se produce atunci când sunt probleme cu circulaţia
sângelui în penis. Koskimaki afirmă că activitatea sexuală regulată păstrează vasele de sânge din ţesutul erectil sănătoase.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)