Cum au votat alegătorii din localităţile de baştină ale Maiei Sandu, Igor Dodon, Mihai Ghimpu şi Iurie Leancă

dsc_7017alegeri-presedinte-md-2016nadejda-roscovanu-photo

Băştinaşii liderului PPDA, Andrei Năstase, au susţinut-o masiv pe Maia Sandu la alegerile prezidenţiale. Aproape 80% din alegătorii din Mândreşti au votat pentru Maia Sandu. Mai exact, din 17.770 de voturi, 1.398 au fost pentru preşedinta PAS. Candidatul prorus Igor Dodon a luat doar 11% din voturi, iar restul candidaţilor – între 0,1 şi 2,6 la sută.

În satul de baştină al Maiei Sandu, Risipeni, Făleşti, 54, 36 % au votat pentru Maia Sandu. Igor Dodon a acumulat 33 %.

Mai bine de jumătate din locuitorii satului de baştină a lui Igor Dodon, Sadova, Călăraşi, l-au votat pe liderul socialiştilor. Mai exact, 56, 37% l-au votat pe Dodon. Pentru Maia Sandu au votat 37,58%. Totodată, candidatul unic al forţelor antioligarhice, Maia Sandu, a acumulat cele mai multe voturi din partea consătenilor lui Vladimir Plahotniuc. Astfel, 56% din alegătorii din Grozeşti, raionul Nisporeni, au susţinut-o pe Maia Sandu la prezidenţiale.
Igor Dodon a luat practic în jumătate – 27%.

În satul de baştină al liderului PL, Mihai Ghimpu, majoritatea alegătorilor i-au votat pe Maia Sandu (60,24%) şi Igor Dodon (22,80%). Pentru liderul PL au votat doar 8,81% din consăteni.

În or. Ialoveni, unde locuieşte Iurie Leancă, majoritatea au votat-o de asemenea pe Maia Sandu 62,98%. Iurie Leancă a acumulat 4,17% din voturi.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)