Cum au alcătuit socialiştii lista „celor mai buni absolvenţi” de liceu din R. Moldova

În timp ce Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Igor Dodon, se laudă că elevii care au primit diplome au fost selectați din 600 de candidați, reprezentantul Ministerului Educației ne-a declarat că Preşedinţia i-a solicitat o listă a celor mai buni 150 de elevi din R. Moldova. Se ştie că chiar şi o parte din cei 100 de absolvenţi, despre care vorbeşte PSRM, au refuzat să ridice aceste diplome din mâna preşedintelui Igor Dodon, deoarece acesta „nu îi reprezintă” şi „pentru că atacă cu nesăbuinţă limba română şi istoria românilor”.

Carolina Chirilescu  

Marți, 18 iulie, aproximativ o sută dintre cei mai buni absolvenţi de liceu din 2017 au fost invitați la Chișinău pentru a fi premiați cu „Diploma de Onoare” a președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Unii elevi au refuzat invitația, scriind pe rețelele de socializare că nu-și doresc diplome de la un om care le ia identitatea și care promovează o politică „discriminatorie” împotriva propriului popor.

Deranjat de declarațiile elevilor care au refuzat invitația la manifestarea cu pricina, Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al președintelui Dodon, a scris pe pagina sa de Facebook că unii dintre aceștia nici nu se găseau în lista elevilor ce urmau să fie premianți. „Preselecția a fost realizată dintre peste 600 cei mai buni absolvenți din țară”, a menționat activistul socialist.

La solicitarea noastră, Ministerul Educației ne-a comunicat că Președinția a solicitat lista celor mai buni 150 de elevi din R. Moldova. Șefa de cabinet a ministrului, Ludmila Canțîr, a afirmat pentru JURNAL de Chișinău că de la Ministerul Educației a fost solicitat o listă de 150 de elevi de liceu cu cele mai bune rezultate. „La 3 iulie curent, Președinția R. Moldova a solicitat identificarea celor mai buni 150 de elevi din Republica Moldova în termen limitat. La 11 iulie curent, am răspuns acestei solicitări, oferind o listă a celor mai buni absolvenţi”, ne-a precizat Canțîr.

The following two tabs change content below.