Culture Orchestra vine la Chişinău

Proiectul Culture Orchestra, pornit şi susţinut de Institutul Adam Mickiewicz din Polonia, se desfăşoară zilele acestea la Lublin, unul din oraşele ce găzduiesc acest eveniment. Formată din muzicieni din mai multe ţări: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Polonia şi Ucraina, orchestra este condusă de tânărul dirijor, de doar 19 ani, venit din Venezuela, Iliych Rivas.

Din orchestra alcătuită din 97 de muzicieni, cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, fac parte și opt muzicieni din Moldova: Radu Buimistru – vioara I, Andrei Popa – vioara I, Vadim Grumeza – vioara II, Eugen Croitoru – contrabas, Anton Cioban – violă, Elena Jmurco – vioara I, Serafima Ezusina – vioara I, Avenir Ciobanu – violă.

Aflându-se deja în cea de-a doua săptămână de repetiţii la Lublin, Orchestra se pregăteşte de concertul care va avea loc azi, 24 august, la Filarmonica din Lublin, după care urmează altul la Varşovia, iar pe 29 august orchestra este aşteptată la Chişinău, unde va susţine un concert la Palatul Naţional.

Corina Butnaru

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)