Cu RM P la magazin

Un automobil de tip „Skoda Octavia” cu numere RM P 086 (foto) era parcat, sâmbăta trecută, în intervalul orelor 11.00 – 12.00, în faţa unui complex comercial de mobilă şi tehnică sanitară de pe strada Petricani din Chişinău. După ce a parcat automobilul cu numere de Parlament chiar în dreptul uşii de la intrarea în magazin în zi de odihnă, şoferul, un tânăr îmbrăcat lejer, fuma liniştit lângă „Skodă”, aşteptându-şi, probabil, „stăpânul” care intrase după cumpărături.

În zi de odihnă după facturi?

Potrivit bazei de date a Parlamentului, maşina cu numere RM P 086 deserveşte Agenţia Naţională pentru Protecţia Concurenţei (ANPC). Solicitată de JURNAL, Ala Ulgu, responsabilă de relaţiile cu presa la ANPC, ne-a confirmat faptul că automobilul respectiv „deserveşte conducerea Agenţiei: directorul, adjuncţii şi contabilitatea”. Doamna ne-a mai spus că în prezent la instituţia pe care o reprezintă sunt efectuate reparaţii „ale încăperilor pentru experţii europeni” şi că nu ne poate spune „precis, precis, dar posibil că maşina a fost acolo după facturi”.

De menţionat că utilizarea resurselor administrative de către oficiali, inclusiv a automobilelor de serviciu, era un lucru obişnuit pe timpul guvernării comuniste. Deşi presa a semnalat în repetate rânduri cazuri de acest fel, niciun oficial nu a fost pedepsit niciodată pentru acest lucru. Iar această practică pare să se repete…

Raisa Lozinschi-Hadei

The following two tabs change content below.
Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Raisa Lozinschi-Hadei

Ultimele articole de Raisa Lozinschi-Hadei (vezi toate)