Cu Domnul și cu o solutie la orice problemă

Interviu cu Mihail Roșca, membru slujitor în cadrul mișcării „Oastea Domnului”, contabil și un bun jucător de volei

12294848_10208732166648704_1660616868039566184_n

– Ce este „Oastea Domnului” și care este scopul acesteia?

Oastea Domnului” este o mișcare de trezire spirituală în cadrul Bisericii Ortodoxe, care Îl vestește pe Iisus Hristos Cel răstignit și înviat. Deci, cum ai observat mai sus, eu prefer mai mult termenul de „mișcare”, dar nu de „organizație”, pentru că organizația sună a ceva mai birocratic, iar „Oastea Domnului” este mai degrabă o mișcare liberă de misionariat laic, care nu poate fi încadrată în statute și în rama unei organizații.

– Cum ai devenit membru al acestei familii/ organizații?

În anul 2007, am avut în viața mea o perioadă de cercetare lăuntrică, când am conștientizat că viața mea este mai mult decât un hazard și că fac parte dintr-un plan mai măreț și am o anumită menire pe acest pământ. Atunci l-am rugat pe Dumnezeu, cu credință, să intervină în viața mea, să mă schimbe și să-mi arate care este scopul Lui pentru mine în lumea aceasta. Prin recomandarea unei rude de-a mele, am început să frecventez întâlnirile de studiu biblic organizate de „Oastea Domnului”. Acolo, studiind Biblia, am aflat că Dumnezeu vrea să mă salveze din robia păcatelor, prin credința în Fiul Său, Iisus Hristos, care a plătit prețul păcatului meu murind pe cruce și a înviat dându-mi nădejdea vieții veșnice. În urma acestei revelații, am primit darul lui Dumnezeu de a-mi salva viața de la pieirea veșnică și mi-am încredințat soarta în Mâna Lui ca să împlinesc planul Său pentru mine. Astfel, am depus jurământul de membralitate la „Oastea Domnului” ca să fac parte din comunitatea oamenilor care au același țel ca mine.

– Care sunt activitățile de bază ale organizației?

Studiul biblic; adunările de laudă și închinare Domnului; adunările de rugăciune; taberele cu tematică creștină; vestirea Evangheliei.

– Ce schimbări au avut loc în viața ta după ce ai acceptat pe Domnul?

Mi s-au schimbat mintea și inima, în sens că nu mai doresc lucrurile păcătoase pe care le oferă lumea și care sunt poftite de firea mea păcătoasă. M-am angajat într-o luptă spirituală în care mereu veghez asupra dezvoltării lucrurilor bune și sfinte pe care le-a pus Dumnezeu în viața mea și supunerii și diminuării dorințelor păcătoase. Astfel, permiţându-I lui Dumnezeu să zidească în mine un caracter biblic autentic.

– De cât timp joci volei? Este un hobby sau dorești să-ți construiești o carieră în domeniul sportiv?

Joc volei din clasa a 9-a până în prezent. Mă antrenez sistematic și fac parte dintr-un club creștin de volei prin intermediul căruia participăm la diferite competiții și campionate. Dar până la urmă totuși voleiul rămâne un hobby pentru mine și nu am ca scop construirea unei cariere în acest domeniu.

– Cum reușești să îmbini „Oastea Domnului” , voleiul și contabilitatea?

Planificându-le. Fiecare fac parte din câte o sferă a vieții mele la care lucrez spre a le dezvolta continuu. Noi, oamenii, pentru a avea acel sentiment de împlinire după care tânjim toți și pentru a avea succes în viață, trebuie să menținem în armonie continuă aceste cinci sfere ale vieții noastre: Spirituală, Intelectuală, Emoțională, Socială, Fizică. Iar ultimele patru gravitează în jurul primei. Deci, pentru a reuși să dezvoltăm toate aceste aspecte ale vieții noastre, trebuie să ne planificăm activități zilnice pentru fiecare sferă în parte. Așa că activitățile de la „Oastea Domnului” îmi îmbogățesc viața Spirituală; voleiul – partea Fizică; iar profesia – mea partea Socială.

– Care sunt principiile după care te ghidezi în viață?

Să fiu un om după inima lui Dumnezeu.
Să fac toate lucrurile în conformitate cu poruncile Domnului.
Ceea ce vreau să-mi facă mie oamenii să le fac și eu la fel.
Să fac 100% în tot ceea ce fac, indiferent ce fac.

Interviu realizat de Diana Costiuc, stagiară

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)