Criza din Ucraina: Centrul oraşului Doneţk este pustiu, după luptele dintre insurgenţii proruşi şi forţele ucrainene / VIDEO

By Editor Moldova.ORG

Numeroase magazine şi birouri erau închise miercuri în centrul oraşului Doneţk, din estul Ucrainei, scena unor lupte intense luni pentru controlul asupra aeroportului, care au provocat 40 de morţi, transmite MEDIAFAX.

Circulaţia era în continuare interzisă miercuri în zona aeroportului din Doneţk, atacat luni de insurgenţi proruşi înarmaţi, în timp ce autorităţile ucrainene afirmă că au preluat controlul începând de marţi dimineaţă, la finalul luptelor violente, care au implicat avioane şi elicoptere.

O înregistrare video postată marţi pe YouTube arată clădirea aeroportului puternic avariată, cu geamurile sparte.

Aeroportul din Doneţk, un oraş cu aproape un milion de locuitori, a fost renovat înaintea Campionatului European de fotbal din 2012, iar costurile s-au ridicat la aproape un miliard de dolari, potrivit presei ucrainene.

După apelul primarului din Doneţk către locuitori de a rămâne acasă, centrul oraşului era pustiu miercuri.

Numeroase magazine sunt închise şi vitrinele au fost acoperite cu plăci din lemn sau din metal, de teama unor eventuale jafuri. Numeroase birouri au fost, de asemenea, închise, din motive de securitate, potrivit jurnaliştilor AFP aflaţi la faţa locului.

“Noaptea de marţi spre miercuri a fost relativ calmă”, a anunţat miercuri primăria, într-un comunicat.

De asemenea, 14 şcoli şi două spitale aflate în apropierea aeroportului sunt închise, potrivit sursei menţionate.

Sursa: diaspora.moldova.org