Cristina Scarlat a impresionat publicul la festivalul „Slaveanski bazar”

CONCURS // RM participă la acest festival de 11 ani şi, în toţi aceşti ani, interpreţii noştri s-au întors cu premii

Între 8 şi 14 iulie curent, Festivalul „Slaveanski bazar” şi-a desfăşurat cea de-a XX-a ediţie la Vitebsk, Belarus. Festivalul a durat şapte zile. Republica Moldova a fost reprezentată de interpreta Cristina Scarlat. Regulile concursului au fost aceleaşi pentru toţi participanţii. În prima zi a concursului, concurenţii au prezentat un cântec de estradă în limba maternă, iar în ziua a doua – un cântec de estradă aparţinând unui compozitor dintr-o ţară slavă, într-o limbă slavă şi sub acompaniamentul unei orchestre.

La festival au participat interpreţi din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Cehia, Cuba, Estonia, Georgia, Italia, Kazahstan, Letonia, Lituania, Macedonia, R. Moldova, Polonia, Rusia, România, Slovacia, Tadjikistan şi Ucraina. Concurenţii au fost apreciaţi de un juriu internaţional din care a făcut parte şi Artistul Poporului din R. Moldova, compozitorul Constantin Moscovici.

Cristina a felicitat publicul în limba română

Atât juriul, cât şi telespectatorii au rămas impresionaţi de vocea Cristinei, acordându-i 168 de puncte în cele două seri de concurs. În seara de 12 iulie, toţi concurenţii, după prezentarea piesei, au fost rugaţi să spună câteva cuvinte de felicitare în limba maternă. Cristina, emoţionată, a cântat „Mulţi ani trăiască!”, după care a felicitat publicul în limba română, iar la final s-a închinat în faţa tuturor cum o fac oamenii de bună credinţă.

Cristina Scarlat s-a născut în 1981 la Chişinău. A absolvit Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga”. În 2001 a fost distinsă cu Premiul Mare la Concursul republican de romanţe „Crizantema de Argint”. Este laureată a Festivalului Internaţional de Muzică „Şlagărul de aur” (Moghiliov). Tot în 2001 a ocupat locul trei la Concursul Internaţional „Crizantema de Aur” (Târgovişte). Este laureată a premiului III la Concursul Internaţional al cântecului de estradă „Slaveanskaia zvezda” (Oriol). Finalistă a concursului naţional „Eurovision 2011”.
Republica Moldova participă la acest festival de 11 ani şi, în toţi aceşti ani, interpreţii noştri s-au întors cu premii. Laureaţi ai premiului I au fost Nelly Ciobanu (2000), Nadejda Trohin (2003), Natalia Gordienco (2006), Pasha Parfeni (2009). În 2004, premiul III a fost acordat Rodicăi Novac.

Carolina CHIRILESCU

 

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)