Cristina Pintilie şi-a lansat un videoclip în stilul perioadei interbelice

DV5A2861„Nu voi uita niciodată” // Cristina Pintilie şi-a lansat un videoclip în stilul perioadei interbelice

„Dragostea nu moare pe ger, nu moare pe furtună, nu se zdruncină în timpul protestelor, nu se împiedică de suferință și nici de nedreptate. Dragostea topește răul și face din sufletul îndrăgostitului o dramă a lumii. Nu voi uita niciodată!” – sunt cuvintele reginei romanţelor Cristina Pintilie despre videoclipul la romanţa „Nu voi uita niciodată”, piesă din albumul „Destin”, muzică de Svetlana Badrajan, text de Ianuş Ţurcanu, videoclip lansat în prag de sărbătorile de iarnă.

Alături de interpreţi, compozitori, prieteni şi familie, interpreta Cristina Pintilie a lansat primul său videoclip, „o idee spontană apărută după ce a asculta piesa Nu voi uita niciodată”, după cum menţionează ea. „M-am gândit să ecranizăm această poveste frumoasă de dragoste. Dragostea, primul sărut, primul fior, prima îmbrăţişare – aceste sentimente cred că rămân în sufletul fiecăruia. Am venit cu acest subiect şi în faţa tinerei generaţii. Mai cu seamă că melodia este îmbrăcată într-un aranjament stilizat, în manieră Jazz, unde este inclusă şi trompeta”, a spus interpreta.

DV5A2814Carisma şi profesionalismul unui dansator

După spusele sale, la videoclip a lucrat o echipă întreagă, personajul principal care apare alături de ea fiind un dansator profesionist din Italia – Francesco Lucci, aflat la prima experienţă de acest gen. L-a cunoscut în preajma filmărilor. „Când i-am văzut maniera, carisma, m-am îndrăgostit de felul lui de a fi, de aceea l-am invitat cu drag. A acceptat”, ne spune Cristiana Pintilie. Faptul că Francesco Lucci nu vorbeşte româna nu l-a împiedicat să se simtă liber şi firesc în timpul filmărilor, în rolul unui bărbat îndrăgostit lulea.

Întoarcerea în interbelic

Filmările ce au durat trei zile au avut loc într-un restaurant şi la Biblioteca Naţională a Moldovei. Deşi afară era iarna, –15 grade, Cristina a purtat rochii de seară dezgolindu-i frumos umerii. „Ne-am dorit ca, prin intermediul acestui videoclip în stil retro, să ducem lumea în anii 1930–1940, să simtă fiorul şi atmosfera anilor când eleganţa şi rafinamentul erau normă a zilei”, spune interpreta.

Scenariul îi aparţine Cristinei Pintilie, regia – lui Maxim Ignatenco, regizor cu experienţă. „A fost prima mea experienţă de videoclip. A fost frig, cald, vesel, interesant, însă am reuşit”, a spus regizorul.

„Am făcut un trio foarte frumos [interpreta Cristina Pintilie, compozitoarea Svetlana Badrajan şi poetul Ianuş Ţurcanu], care, sper, va dura mulţi ani. După colaborări cu mai mulţi interpreţi, am întâlnit-o pe Cristina. Am luat împreună mai multe trofee. În ce priveşte această piesă, orchestraţia cu elemente de jazz, muzica de cafe-concert de la sfârşitul secolului XIX – începutul secolului XX este un suflu modern. Felicitări Cristinei!”, a menţionat compozitoarea Svetlana Badrajan.

Dar de Crăciun

Printre invitaţii Cristinei Pintilie au fost şi Valentina şi Val Butnaru. „Stilul de muzică cu care a apărut astăzi Cristina este ceva nou. O felicit că ne-a adus, prin interpretarea sa, în atmosfera Chişinăului interbelic. Această romanţă citadină – „Când se lasă seara peste Bucureşti” – este un adevărat dar în ajun de Crăciun, asemenea unui colind”, a spus Valentina Butnaru.

„Omenescul de odinioară”

Moderatoarea evenimentului, interpreta Indiana, a declarat că „a fost întotdeauna deschisă la tot ceea ce face Cristina. Videoclipul mi-a produs emoţii de nedescris, trebuie să-l vezi singur ca tot ceea ce adunăm noi şi ascundem de ochii lumii – vremea pe care o aveam pentru discuţii la un restaurant în care poţi asculta muzică bună. Cristina a recreat astăzi perioada de odinioară a Bucureştiului. Foarte frumos. Felicitări pentru ea!”, a afirmat interpreta.

„Gen interpretat de un om cu inimă mare”

Instrumentistul Cornel Ştefăneţ a ţinut să menţioneze că a văzut o altă Cristină decât cea pe care o cunoaşte de mai bine de un deceniu. „A ales un stil original, care a fost uitat, un stil autentic, sufletesc, ce vine cu un mesaj profund. Numai ea putea să interpreteze acest gen. Nu mi-e frică să spun că Cristina Pintilie este o regină a romanţei”, a afirmat instrumentistul.

În ce priveşte videoclipul, Marcel Ştefăneţ a ţinut să spună că „este unul romantic, fără mari investiţii, care, de altfel, ar fi de prisos, deoarece Cristina a reuşit să transmită emoţii frumoase”.

După lansarea albumului „Destin” şi a videoclipului la piesa „Nu voi uita niciodată”, vor urma piese noi, anunţă interpreta, spectacole care îi vor bucura pe cei pasionaţi de muzică bună.

The following two tabs change content below.