Cristiano Ronaldo vrea să intre în istoria Primerei Division!

Atacantul Realului, Cristiano Ronaldo, traversează cea mai bună perioadă a carierei sale în Spania după transferul de la Manchester United. A marcat 13 goluri în toate competiţiile, 11 dintre acestea fiind reuşite în Primera în nouă etape. Dacă va continua să aibă acelaşi apetit ofensiv, va putea ajunge la o cotă de 46 la finalul sezonului.

Portughezul şi-a propus, înainte de începerea sezonului, să fie golgheter în Spania. Un alt obiectiv la care aspiră Ronaldo este depăşirea recordurilor istorice, înregistrate de Telmo Zarra şi Hugo Sanchez care au reuşit să marcheze 38 de goluri într-un singur sezon de Primera.

Dacă ar reuşi măcar performanţa de la Manchester din sezonul 2007-2008, când a marcat 31 de goluri pentru „diavoli”, Ronaldo şi-ar putea trece în palmares cea de-a doua „Gheată de Aur” din carieră. Primul obiectiv este cel mai ambiţios, Zarra reuşind să marcheze 38 de goluri în 30 de meciuri, în timp ce Hugo le-a înscris în 38 de partide.

Ultimul jucător care a reuşit să marcheze 11 goluri în nouă etape de Primera a fost Pahíño, în sezonul 1950-1951, iar recordul este deţinut de Langara, fost fotbalist la Real Oviedo, care a înscris 16 goluri în zece etape în sezonul 1935-1936. Pentru a egala acest record, Cristiano Ronaldo trebuie să înscrie de cinci ori în derbiul Madridului de weekendul viitor, contra lui Atletico.

Messi a răbufnit!

Barcelona a măturat cu Sevilla în etapa a 9-a din Primera (5-0) şi se menţine la un punct în spatele liderului Real Madrid. Lionel Messi a reuşit o dublă şi a ajuns la cota 7 în campionat, fiind întrecut doar de Cristiano Ronaldo care a reuşit nu mai puţin de 11 goluri în primele nouă runde.

Starul argentinian a vorbit despre victoria cu Sevilla, dar l-a înţepat şi pe tehnicianul rivalei Real, Jose Mourinho. „De la începutul meciului cu Sevilla, am jucat la turaţie maximă. Am făcut lucrurile aşa cum trebuie şi victoria este tot ce contează. Am arătat încă o dată întregii lumi că suntem o echipă mare. Trebuie să fim puternici şi să ignorăm ce spun unii despre noi. Nu ar trebui să-i dăm importanţă lui Mourinho! Tot timpul ne poartă nouă de grijă şi se bagă în treburile noastre, trebuie să fim indiferenţi. Să ne lase în pace!”, a declarat Messi.