Crimă pasională la Castelnuovo Sotto

Italianul care a împuşcat-o pe Aliona Tiutiunicov era unul din cei mai buni prieteni ai femeii

La finele săptămânii trecute, în Italia a avut loc un nou caz cu un final tragic pentru o cetăţeană a Republicii Moldova. Un pensionar italian, în vârstă de 71 de ani, a împuşcat o moldoveancă, în vârstă de 43 de ani, originară din or. Floreşti. Potrivit presei italiene, bătrânul s-ar fi îndrăgostit de moldoveancă şi ar fi omorât-o din gelozie. Fiica victimei, Marina Tiutiunicov, ne spune că mama sa avea doar cuvinte bune pentru cel care i-a luat viaţa şi că nu a avut nicio presimţire a tragicului sfârşit.

I-a propus fiicei să trăiască la el

Aliona Tiutiunicov a plecat în Italia acum opt ani, în speranţa să-şi ridice o casă şi să-şi pună pe picioare cei doi copii. Ca orice moldovean aflat într-o ţară străină, s-a confruntat iniţial cu o mulţime de probleme legate de necunoaşterea limbii străine şi lipsa unui loc de muncă. Treptat, s-a adaptat, Alessandro Rizzi fiind unul din pensionarii care i-a întins o mână de ajutor în situaţii dificile şi la care a lucrat un timp în calitate de asistent la domiciliu. „Nu mai lucra la el, dar erau în relaţii bune, de prietenie”, ne spune Marina.

Aceasta îşi aminteşte că, de curând, fiind însărcinată, mama i-a propus să meargă să nască în Italia, unde condiţiile în maternităţi sunt mai bune. Au început să perfecteze actele necesare în acest sens. „Mama mi-a propus să stau în gazdă la Alessandro. Nu se temea. Dacă ar fi existat bănuieli sau temeri, nu mi-ar fi propus să stau la el”, ne spune Marina. Până la urmă, din cauza unor imperfecţiuni în documente, Marina nu a putut obţine viza şi a rămas să nască în R. Moldova.

Indiferenţa autorităţilor RM

Nimeni din autorităţi nu a informat familia despre moartea femeii. Marina a aflat întâmplător că mama sa nu mai e în viaţă la o zi după cele întâmplate. „Sâmbătă, am aflat că tatăl unei verişoare a suferit un al treilea infarct. Am telefonat s-o consolez. Ea însă mi-a spus: ştii, Marina, trebuie să fii tare, uite, cu mama ta s-a întâmplat o nenorocire… Nici acum nu pot să cred că e adevărat. Era plină de viaţă, şi după mai multe greutăţi pe care le-a întâmpinat acolo, în sfârşit părea, în ultima vreme, împăcată cu sine însăşi”, ne mai spune aceasta printre lacrimi.

Acum o săptămână, în ultima discuţie cu mama sa, femeia i-a spus că-şi doreşte mult să-şi vadă nepotul, pe Nichita. „Nu a mai reuşit să-l vadă”,  afirmă plângând fiica victimei.

Acum, copiii ajutaţi de rude perfectează actele pentru a aduce sicriul la baştină, ceea ce îi va costa peste 3500 de euro.

Sora bătrânului: „Şi-a pierdut minţile!”

Potrivit presei italiene, Alessandro Rizzi s-ar fi îndrăgostit de Aliona Tiutiunicov şi era ros de gelozie că aceasta ar fi avut un iubit. Vineri, 15 iunie, cei doi se aflau în automobil. După o discuţie aprinsă, bătrânul a scos arma şi a împuşcat-o, glontele fiind fatal pentru femeie. Acesta a acoperit-o cu o geacă să nu o vadă nimeni şi a purtat-o pe străzile localităţii Castelnuovo Sotto până la barul „Snoopy”, unde presupunea că lucrează „rivalul” său, Fabio Artoni, în vârstă de 44 de ani. Acesta era angajat al unei companii de distribuire a băuturilor răcoritoare şi cei care-l cunoşteau au negat ulterior că ar fi avut o relaţie cu moldoveanca.

Bătrânul a aşteptat mai multe ore până l-a văzut intrând pe uşa barului. În jurul orei 16.30, acesta a intrat cu arma în mână în local şi a strigat: „Ieşiţi afară cu toţii!”, după care a tras patru gloanţe în presupusul rival. Un glonte l-a rănit pe unul din clienţii barului. Ulterior, Rizzi a ieşit, a urcat în maşină alături de femeia moartă şi a aşteptat nemişcat până la venirea poliţiei. Solicitată de presa italiană, una dintre surorile bătrânului a declarat printre lacrimi că acesta „şi-a ieşit din minţi”.

Pistolul confiscat de poliţia italiană, de calibrul P38, va fi supus expertizei balistice, pentru a se stabili dacă este arma cu care au fost ucişi cei doi. Alessandro Rizzi a fost reţinut şi acuzat de dublă omucidere, tentativă de asasinare a bărbatului rănit la picior şi port ilegal de arme.

Svetlana Corobceanu

The following two tabs change content below.
Svetlana Corobceanu

Svetlana Corobceanu