Crima de la Strășeni: Un suspect a fugit în România şi a fost anunţat în urmărire internațională.

tinara-gasita-moarta-652x367

Procurorul raional Strășeni, Alexandru Rață, a declarat pentru unimedia.info că suspectul de 17 ani care a fugit în România imediat după ce minora de 14 ani a fost omorâtă în bătăi este anunţat în urmărire internațională. Potrivit lui, mama acestuia a declarat ieri ofițerului de urmărire penală că tânărul va ajunge astăzi la amiază, lucru ce nu s-a întâmplat. În consecinţă, a fost anunţat în urmărire internațională.

În ce priveşte minorul de 13 ani, acesta nu va fi arestat, doar părinții se vor alege cu o amendă, însă valoarea acesteia încă nu a fost stabilită. De asemenea, conducerea Inspectoratului General de Poliţie (IGP) a demarat o anchetă de serviciu internă pentru a stabili dacă polițiștii de la Strășeni și-au îndeplinit obligațiile de serviciu prompt și imediat.

Drept urmare, patru persoane au fost suspendate din funcții. Este vorba de șeful Inspectoratului de Poliție Strășeni, șeful Direcției ordine publică de la Strășeni, șeful Poliției criminale și un polițist de sector, responsabili de documentarea acestui caz. Se anunță într-un comunicat al IGP.

criminali-straseni

Foto: unimedia.info