CREDITUL POLONEZ // Ambasadorul Republicii Poloneze la Chişinău, Artur Michalski: „Păcat. A fost o șansă reală pentru modernizarea agriculturii moldovenești”

Moldova nu va mai putea contracta un alt credit pentru dezvoltarea agriculturii, de aceeaşi valoare cu cel pe care l-a ratat, 100 mil. de euro, din partea Poloniei, menţionează ambasadorul Republicii Poloneze la Chişinău, Artur Michalski (foto), în cadrul unui interviu acordat pentru JURNAL de Chişinău. „A fost o șansă reală pentru modernizarea agriculturii moldovenești și pentru consolidarea colaborării economice dintre Polonia şi R. Moldova. Păcat”, a subliniat el.

„Consider drept o mare pierdere nevalorificarea creditului polonez de către R. Moldova. A fost o șansă reală pentru modernizarea agriculturii moldovenești și pentru consolidarea colaborării economice dintre Polonia şi R. Moldova. Păcat. Cred că au fost mai multe cauze care au împiedicat cetăţenii R. Moldova să beneficieze de acest instrument real. La început, a fost vorba de instabilitatea politică de la Chișinău. Când a fost elaborat mecanismul de acceptare a proiectelor, lucrurile au început să se mişte relativ bine. Câteva proiecte cu o valoare totală de 10 milioane de euro au ajuns la o procedură destul de avansată, dar, din păcate, din câte ştiu, nu s-a atins demararea proiectelor din cauza lipsei de acceptare finală de către partea moldovenească. Dacă Chișinăul va găsi o formulă de finalizare a acestor contracte, cred că va fi posibilă contractarea unui nou credit, de data aceasta, de doar 50 milioane de euro”, a menţionat Excelenţa Sa.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)