Crăciunul sărbătorit în diasporă la Praga

cehia_craciun_mfa_gov_mdDuminică, 22 decembrie, la Praga a avut loc o serbare tradițională de Crăciun pentru reprezentanții comunității moldovenești din această țară. Sărbătoarea a întrunit membri ai comunității, intelectuali cehi, reprezentanți ai autorităților publice din orașul Praga.

Potrivit organizatorilor, de la eveniment nu a lipsit muzica bună și tradițiile. Programul artistic a inclus un recital de piese interpretate de Tania Cerga. Au urmat frumoase colinde de Crăciun și obiceiuri tradiționale de iarnă, aduse publicului de ansamblul artistic al moldovenilor din Praga “Kodrjanka”. La fel, în cadrul seratei a avut loc și o degustare de vinuri.

Evenimentul a fost organizat de ambasadele Republicii Moldova și a României în Republica Cehă și s-a desfășurat în Palatul Morzin, sediul reprezentanței diplomatice românești la Praga. Acțiunile culturale au fost susținute financiar de Biroul Relațiilor cu Diaspora și compania Accent, de asemenea de misiunile diplomatice ale celor două țări.

Sursa: diaspora.moldova.org