Covalciuc vrea la echipa naţională

Mijlocaşul Sergiu Covalciuc a fost dat afară de la Spartak Moscova, iar acum încearcă să se pună bine pe lângă noul selecţioner Gabi Balint pentru a fi primit din nou la echipa naţională. Covalciuc a refuzat anterior convocările fostului selecţioner Igor Dobrovolski, motivând că vrea să dea totul pentru Spartak Moscova.
Zilele acestea, Covalciuc a semnat un contract cu codaşa din prima ligă din Rusia Tom Tomsk şi a dat de înţeles că în cazul în care va fi convocat nu va refuza echipa naţională. Mai mult, acesta încearcă să dea vina pe fostul său club, care l-ar fi împiedicat să onoreze prezenţele la prima reprezentativă.
Covalciuc dă vina pe Spartak
Fotbalistul naturalizat din Ucraina a comunicat presei că cel mai bine s-a simţit la echipa naţională a Moldovei când juca pe postul de mijlocaş ofensiv. „De fapt, nu am refuzat niciodată echipa naţională a Republicii Moldova. Am avut câteva accidentări grave când am jucat pentru Moldova, iar conducătorii lui Spartak Moscova mi-au recomandat insistent că nu ar trebui să mai joc pentru naţională”, încearcă să se disculpe Covalciuc. Acesta a motivat de câteva ori că e accidentat, dar ieşea în teren şi juca la capacitate maximă pentru echipa sa de club.
„Dacă o să mă încadrez la Tom Tomsk şi cei din Moldova îşi vor aminti că exist, nu voi refuza convocările. Cred că antrenorul de la Tom nu îmi va interzice să evoluez pentru naţionala Republicii Moldova”, a comunicat fotbalistul cu 35 de selecţii la echipa naţională.
Dobrovolski a anticipat lucrurile
Anterior, Dobrovolski a anticipat faptul că Sergiu Covalciuc îşi va aminti de echipa naţională când va avea nevoie. „Fotbalişti de felul lui Covalciuc îşi amintesc de echipa naţională doar atunci când li se termină contractul la echipa lor de club. Atunci sunt interesaţi să vină şi să joace două meciuri, să prindă un contract cât mai bun la o echipă de club, iar după asta se fac că nici nu te ştiu. O să vedeţi curând că anume aşa o să se întâmple cu Covalciuc şi alţii care au refuzat de nenumărate ori echipa naţională. Unii joacă din interes pentru prima reprezentativă, echipă care i-a lansat în fotbalul mare”, a spus acum opt luni Dobrovolski.
Prezent ultima oară la dezastrul cu Turcia
De menţionat că Sergiu Covalciuc a jucat ultima oară pentru naţionala Moldovei pe 7 octombrie 2006, când reprezentativa noastră a fost umilită la Frankfurt de Turcia cu 5-0. În acel meci, Covalciuc a evoluat foarte slab, iar imediat după terminarea meciului avea bilete la avion pentru Moscova.
Covalciuc s-a transferat la Tom de la Spartak Moscova, unde a jucat cinci ani. Fotbalistul a fost desemnat de trei ori cel mai bun fotbalist moldovean al anului – în 2003, 2004 şi 2005. Pentru naţionala Moldovei a jucat 35 de meciuri şi a marcat două goluri.