Costuleni, surpriza etapei

În acest weekend s-au jucat meciurile din etapa a 6-a a Diviziei Naţionale

După etapa a şasea a Diviziei Naţionale s-au înregistrat modificări în clasament. Zimbru Chişinău, care nu poate marca de trei etape, se îndepărtează tot mai mult de locul întâi, nou-promovata FC Veris urcă din nou, iar FC Costuleni, după ce a învins-o pe lidera campionatului, FC Tiraspol, se apropie cu viteză de prima jumătate a clasamentului.

După spectacolul fotbalistic de vineri, Super Cupa Europei, microbiştii moldoveni au avut ocazia să urmărească meciurile din cadrul etapei a şasea din Divizia Naţională. Fiecare meci a purtat în sine o anumită intrigă şi a oferit răspunsuri la câteva întrebări. Prima întrebare: va rămâne FC Tiraspol lidera campionatului şi după acest meci. N-a fost să fie.

Formaţia tiraspoleană a fost învinsă la Orhei de către FC Costuleni cu scorul de 3-1. Golurile au fost marcate de Karandaşov, Pâslă şi Maxwell, iar tiraspolenii au răspuns printr-un gol superb al lui Zarichniuk, care aminteşte execuţia lui Zinedine Zidane din finala Ligii Campionilor, sezonul 2001–2002. Astfel, băieţii lui Lilian Popescu au obţinut o victorie importantă pentru moralul echipei.

A doua întrebare: ce echipă va rămâne fără nicio victorie şi după această etapă. Răspunsul la această întrebare l-am aflat la Bălţi, unde Olimpia a jucat cu FC Academia Chişinău. Marcând trei goluri în 4 minute, bălţenii au obţinut prima victorie din campionat şi au lăsat-o doar pe Academia cu zero la capitolul victorii, care a reuşit să marcheze primul său gol din acest sezon, prin Alexandru Maxim. După şase meciuri disputate, chişinăuenii au marcat un singur gol încasând tocmai 18.

Ultima întrebare: va reuşi Zimbru, care nu mai poate înscrie de două etape, să învingă sau cel puţin să marcheze un gol? Zimbru a arătat şi în acest meci că se află într-o pasă proastă. Elevii lui Serghei Cleşcenco au terminat partida cu scor alb, 0-0, după ce au ratat practic din toate poziţiile din care se putea.

Tiraspolenii au putut de asemenea să înscrie, având câteva faze uriaşe, însă portarul Nicolae Calancea a intervenit de fiecare dată salvator. Şi dacă nu au putut să se bucure de goluri, spectatorii au avut parte de emoţii pozitive după finalul meciului, când a fost organizată o tombolă la care au fost puse în joc câteva premii de la sponsorii „glaben-verzilor”, dintre care marele premiu, un automobil.

În celelalte meciuri ale etapei, Veris Chişinău a reuşit să obţină victoria în meciul contra echipei Speranţa din Crihana-Veche, marcând golul în minutul 78 prin atacantul selecţionatei de tineret, Nicolae Milinceanu, iar Milsami Orhei a ratat victoria în meciul cu Rapid Ghidighici, în ultimele 4 minute ale partidei.

(D.Gh.)

 

The following two tabs change content below.
Diego Gherman

Diego Gherman

Diego Gherman

Ultimele articole de Diego Gherman (vezi toate)