Costiţe de miel umplute

Sfintele sărbători de Paşti se apropie cu paşi rapizi, au rămas doar două zile până la ziua învierii, iar tu nu ştii cu ce să-ţi întâmpini oaspeţii. Te ajutăm noi cu o reţetă preparată din carne de miel.

Îţi trebuie:

  • 2 costiţe de miel întregi

Pentru marinată îţi trebuie:

  • 1 pahar de vin alb
  • 1/2 pahar de ulei
  • 5 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de cimbru
  • 1 linguriţă de rozmarin
  • 1 ceapă.

Pentru umplutură îţi trebuie:

  • măruntaiele de la un miel
  • 200 g ficat de pui
  • 150 g ceapă verde
  • 4 ouă
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 legătură de mărar verde
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • ulei
  • prapurul de la miel
  • 50 g unt.

Pregăteşti astfel:

  1. Costiţele de la miel le ţii cinci ore la marinat într-un bait făcut din vin, ulei, usturoi, cimbru, rozmarin şi ceapă tăiate mărunt, sare şi piper.
  2. Toci ceapa verde mărunt şi o pui la călit în două linguri de ulei încins.
  3. Adaugi măruntaiele de miel ( mai puţin ficatul ) spălate şi tăiate bucăţi mici, acoperi cu un capac şi laşi pe foc până când scade zeama, lăsată de măruntaie.
  4. Laşi la răcit, apoi le treci prin maşina de tocat împreună cu ficatul crud, pâinea înmuiată în apă şi stoarsă bine.
  5. Adaugi peste tocătură ouăle crude, câteva frunze de ceapă verde şi usturoi verde tăiate mărunt, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt, amesteci şi condimentezi cu sare şi piper şi boia.
  6. Creşteţi costiţele la vârf 2-3 cm şi le ungi bine cu mâna cu un amestec făcut din ulei, sare şi piper.
  7. Coşi coastele una de alta, cu cotletul spre interior.
  8. În coroniţa formată, aşezi prapurul răsfrânat peste marginile coroniţei.
  9. Umpli prapurul cu amestecul de organe, îl împachetezi deasupra şi pui câteva bucatele de unt.
  10. Aşezi coroniţa într-o tavă unsă, adaugi baitul în care au stat costiţele şi o introduci în cuptor până când se rumeneşte frumos.
  11. Poftă bună!