Corespondența lui Dodon cu cei doi ambasadori, criticată de opoziție

Reacția lui Igor Dodon la demersul comun al Ambasadelor SUA și României la Chișinău prin care șeful statului a fost solicitat să dea explicații după ce nu le-a permis militarilor moldoveni să participe la exerciții militare la Galați, este criticată de o parte a clasei politice, transmite Radio Chisinau.

”Corespondența lui Dodon cu cei doi ambasadori demonstrează cât de dăunătoare pot fi ignoranța și aroganța acestuia pentru interesele naționale ale Republicii Moldova”, scrie pe Facebook, liderul PAS Maia Sandu. Potrivit acesteia, ”O țară mică precum a noastră poate să-și promoveze interesele la nivel regional și internațional printr-o politică externă înțeleaptă, nu prin afișarea frustrărilor personale și a lipsei de respect în raport cu partenerii țării”.

Precizăm că după ce Igor Dodon a blocat participarea militarilor noștri la exercițiul preconizat la Galați în perioada 20 februarie – 1 martie 2017, alături de colegi din România și SUA, ambasadorii celor două țări au solicitat pe 21 februarie o explicație de la Președinție.

Într-o presupusă scrisoare de răspuns, pe 24 februarie, publicată de site-ul www/independent.md, Igor Dodon a scris că Republica Moldova e un stat suveran şi independent și că ”Președinția nu acceptă comentarii din exterior și orice ingerință în activitatea sa și în deciziile care sunt luate”.

Atât ambasadorii în demersul lor, cât și Igor Dodon în scrisoarea de răspuns anunță că nu vor da publicității corespondența, însă aceasta a apărut totuși duminică în spațiul public fiind dezvăluită pe site-ul independent.md.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)