Copil „extraterestru”, născut în India

O femeie din provincia indiană Gujarat a refuzat să îşi alăpteze copilul din cauza aspectului de „extraterestru” al micuţului. Capul bebeluşului este disproporţionat de mare în comparaţie cu restul corpului, cântărind 2,15 kg, informează mid-day.com.

Mama, Sonal Waghela, a leşinat în momentul în care şi-a văzut copilul pentru prima oară. Ulterior, femeia a refuzat să îl privească şi să îl alăpteze. Medicii afirmă că această diformitate este cauzată retenţia apei în creier. „Capul se umflă ca un balon pentru că apa se acumulează în interiorul creierului, de aceea copilul arată anormal. O astfel de afecţiune se înregistrează o singură dată la o sută de mii de naşteri. Aceşti copii pot fi salvaţi dacă sunt operaţi pe creier, în caz contrar nu supravieţuiesc mai mult de şase luni”, a declarat doctorul Hiren Thumer care a asistat la naşterea copilului.

Omul fără faţă nu vrea să se opereze

Portughezul Jose Mestre, 51 de ani, este pe drept cuvânt omul fără faţă. Tumoarea facială de care suferă este fără precedent în istoria medicinei. O clinică londoneză i-a propus un tratament de extirpare graduală a tumorii, operaţie ce necesită o transfuzie masivă de sânge. Cu toate acestea, portughezul a refuzat oferta britanicilor.