Copil al nimănui

Mama l-a abandonat, iar tata a murit. A rămas doar cu bunica care vroia să-l dea la orfelinat. Este povestea unui băieţel de 13 ani, care şi astăzi figurează în documente drept copil al nimănui.
Este cazul unui băiat pe nume Valentin, care la 12 ani trăieşte fără căldura părintească. Singura care-i este alături şi-i aduce copilului  alinare este bunica. Atunci când avea trei ani, mama l-a părăsit fără să-i pese de soarta lui de mai departe.
„Mama lui Valentin a ieşit din casă şi l-a lăsat pe o geantă lângă uşă, spunându-i că merge la piaţă să-i cumpere îngheţată. Nu s-a mai întors. Feciorul meu a mers şi l-a luat pe băieţel”, a spus bunica băiatului.
La puţin timp, tatăl băiatului s-a îmbolnăvit grav şi a decedat. În certificatul de naştere al băiatului nu este precizat cine îi sunt părinţii. „Nu are nici numele şi prenumele mamei şi nici ale tatălui”, a spus bunica.
Valentin ştie ce înseamnă să suferi, pentru că e singur pe lume. Totul ce i-a mai rămas este bunica. Înţelege foarte bine că nu a avut norocul să se nască într-o familie şi să nu aibă grija zilei de mâine. Totuşi, ochii băiatului sclipesc de fericire, văzând cât de mult îl iubeşte bunica.
Bunica lui Valentin are 65 de ani şi este grav bolnavă. Femeia se roagă să mai trăiască, pentru a-şi creşte nepotul mare.
Ei trăiesc cu o mie de lei pe lună, bani care nu le ajung pentru a duce o viaţă decentă.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)