Copiii bolnavi de diabet zaharat vor beneficia de teste şi glucometre gratuite

Copiii bolnavi de diabet zaharat vor beneficia de teste şi glucometre gratuite

Circa 400 de copii, care suferă de diabet zaharat, vor fi asiguraţi în premieră, timp de un an, cu glucometre, teste pentru monitorizarea glicemiei şi lanţete pentru cinci analize zilnice, anunţă Ministerul Sănătăţii, precizând că, prin intermediul acestor teste, pacienţii cu diabet zaharat tip 1 îşi vor controla regulat nivelul glicemiei în sânge şi vor putea administra corect doza de insulină, scrie jurnal.md.

Până în prezent, testele pentru glicemie nu erau compensate, părinţii cheltuind lunar între 600 şi 800 de lei. În aceste circumstanţe, doar 25% dintre copii cu diabet reuşeau să practice autocontrolul regulat al glicemiei. Prin urmare, au fost procurate 730 de mii de teste şi tot atâtea lanţete, precum şi 400 de glucometre, în valoare totală de peste un milion de lei.

Procesul de distribuţie a accesoriilor medicale va demara începând cu 9 ianuarie 2017. Menţionăm că toţii copiii care suferă de diabet zaharat sunt asiguraţi gratuit cu tratament cu analogi de insulină din sursele CNAM, cu eliberarea la locul de trai.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)