Copiii au ars de vii, îmbrăţişaţi

TRAGEDIE // Un bărbat înnebunit de gelozie a incendiat casa în care dormeau copiii săi

O fetiţă de 10 ani şi un băieţel de 12 ani au ars de vii din cauza că tatăl lor, beat şi nebun de gelozie, a incendiat casa în care locuiau. După ce flăcările au cuprins toată casa, bărbatul şi-a dat seama că în una din camere dormeau copiii săi.
El s-a aruncat în flăcări ca să-i salveze, însă nu a reuşit. A fost scos de pompieri şi vecini, iar la o zi de la tragedie a murit.

Toată grozăvia s-a întâmplat în noaptea de joi spre vineri, 11–12 noiembrie, în Zâmbreni, Ialoveni. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, fiind în stare avansată de ebrietate, şi-a ameninţat soţia cu moartea, iar aceasta, speriată, a fugit de acasă. În consecinţă, bărbatul furios a incendiat casa.

După ce şi-a scos soţia din curte, ameninţind-o că o taie, acesta a stropit cu benzină holul casei, după care i-a dat foc. Flăcările s-au extins foarte repede, în câteva minute para s-a ridicat la câţiva metri înălţime.

Din spusele martorilor, flăcările au ajuns la o butelie de gaz. Chiar dacă aceasta nu a explodat, gazele s-au răspândit, iar focul nu a mai putut fi stăpânit.

La ceva timp, bărbatul şi-a dat seama că copiii lui dorm în una din camere şi s-a repezit să-i scoată, însă nu a reuşit. El a fost scos din flăcări de pompieri şi vecini, cu 90 la sută arsuri pe tot corpul. La o zi după tragedie, ucigaşul a murit la spital. Cei doi copii au fost scoşi la trei ore după izbucnirea incendiului. Au fost găsiţi îmbrăţişaţi, jos, lângă fereastră.

Corpurile celor doi copii erau carbonizate. Ei au vrut să iasă pe fereastră, însă, din cauza că aceasta avea gratii, iar uşa era în flăcări, n-au reuşit. În plus, peste ei a căzut şi tavanul. Pompierii şi vecinii au intervenit cât au putut de repede, însă, din nefericire, nu au putut să-i salveze.

Mama copiilor a găsit printre dărâmături o păpuşă cu care se juca fiica sa, ghiozdanul cu cărţi al fiului şi câteva fotografii pe jumătate arse. Cu o durere mare în suflet au rămas şi bunicii copiilor care spun că nepoţeii lor le erau cel mai mare sprijin. Le călcau mereu pragul casei şi îi ajutau la treburile gospodăreşti. Chiar în ziua cu pricina, băiatul a lucrat în grădină cu bunelul său. Vecinii şi colegii de clasă ai celor doi copii au numai cuvinte de laudă pentru aceştia şi sunt foarte indignaţi de cele întâmplate.

Bărbatul şi-a ameninţat de foarte multe ori soţia că o va omorî din cauza că aceasta ar fi avut un amant. Mama celor doi copii spune că acesta, când bea, era foarte agresiv, o bătea şi, de câteva ori, a sărit la ea cu cuţitul. Îi spunea că, odată şi odată, o s-o omoare şi nimeni nu o va scăpa. De fiecare dată când acesta era beat, femeia îşi lua copiii şi fugea la părinţii săi. De această dată, nu a reuşit.

Carolina Chirilescu

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)