Copii intoxicaţi cu gaz

DSC_7789f.nadea roscovanu
35 de copii din clasa a şasea au fost internaţi de urgenţă la Centrul Mamei şi Copilului, doi copii sunt în stare gravă

Astăzi, în jurul orei 10.00, la Liceul Teoretic din satul Costeşti, r. Ialoveni, a avut loc o intoxicaţie cu gaz necunoscut. În urma intoxicării au avut de suferit 35 de elevi. Dintre aceştia, 22 au fost internaţi de urgenţă la Centrul Mamei şi Copilului (CMC), doi dintre copii sunt în stare gravă.

Medicul-şef al spitalului din localitatea Costeşti, Gheorghe Negru, a declarat pentru JURNAL de Chişinău că unii copii erau în stare gravă, toţi copiii prezentând semne specifice intoxicaţiei cu gaz. „Cel mai mult au avut de suferit copiii care stăteau lângă uşă, însă noi i-am transportat pe toţi cei care se simţeau rău. Când am intrat în şcoală, am simţit deodată usturime în gât. Cel mai probabil, cineva a dat cu un spray sub uşă, aşteptăm rezultatele investigaţiilor”, menţionează medicul.
Momentan, la faţa locului se află reprezentanţi ai poliţiei, autorităţilor locale, preşedintele raionului Ialoveni, pompieri. Rudele copiilor sunt alarmate. Potrivit primelor surse, este vorba despre un spray cu gaz, o glumă făcută de către un elev. Ministerul Sănătăţii s-a autosesizat, iar ministra Ruxanda Glavan se află la CMC într-o vizită de lucru legată de acest caz.

The following two tabs change content below.