Copiatul nu mai este tolerat, iar absolvenţii se obişnuiesc să nu trișeze

bacalaureat-vt

Ziua de 27 iunie i-a strâns pe abolvenţii de liceu să-și vadă rezultatele sau să dea la contestaţii. Am consemnat câteva impresii la Centrul de bacalaureat situat în incinta Liceului „Petru Zadnipru” din Chişinău.

Denisa Dosca, absolventă, Liceul Teoretic „Gaudeamus”:
„Rezultatele la Bac sunt pe măsura așteptărilor, sunt foarte mulțumită. Nu am avut emoții, tot ce am știut am scris. Dificultatea itemilor a fost medie, după părerea mea. Am mers la examen cu gândul la un item la informatică, greu pentru mine, îl greşeam mereu, iar la examen l-am scris foarte bine. Planurile mele următoare sunt să aplic la Universitatea de Stat, dar mă gândeam să plec și peste hotare.”

Daiana Bidiniuc, absolventă, Liceul Teoretic „Constantin Negruzzi”:
„Atmosfera a fost relaxată, mă aşteptam la niște rezultate mai mici, dar, spre mirarea mea, au fost bune. Pentru mine examenul la matematică a fost greu, dar l-am susținut, iar la română a fost foarte bine. Am fost deranjată de profesori care umblau prin sală, unii și-au permis să vorbească, iar acest lucru ne-a încurcat să ne concentrăm. Vreau să depun actele la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca.”

Luminița Guja, bibliotecară, Liceul „Petru Zadnipru”:
„Am asistat la multe examene, atât anii precedenți, cât și anul curent. Atmosfera la Bac este una în care lipsește copiatul, elevii s-au obișnuit deja cu asta. Totuși e stresant, elevii se intimidează din cauza plimbărilor profesorilor, care sunt şase la număr, iar dacă vine și comisia, sunt în total 12. De asemenea, supără faptul că nu se dă voie la toaletă, elevul trebuie să aștepte până vine directorul în sală sau are nevoie de un certificat.”

Lucia Nicolaev, absolventă, Liceul Teoretic cu profil artistic „Mihail Berezovschi”:
„Mă bucur că am finalizat examenul de bacalaureat, am rezultate bune, sunt mulțumită, la ultimul examen am ales chimia și am fost notată bine. Cât despre atmosferă, mi-aș fi dorit să fie mai amabili profesorii, în rest m-am simțit liberă.”

Marcel Prîsînă, absolvent, Liceul Teoretic „Gaudeamus”:
„Examenul a fost bine, am a avut așteptări mai mari. Eu nu am susținut anul trecut examenul la matematică, și acum am eșuat din nou. Pentru mine matematica e grea, anul acesta am avut o pregătire mai bună decât anul trecut, dar, din păcate, nu mi-a reușit nici acum. Faptul că e examen repetat m-a făcut să fiu mai sigur. Vreau să văd ce am greșit și să analizez lucrarea, nu sunt sigur că pot contesta.”

Valeria Capra, stagiară

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)