Contractul cu compania Kroll urmează să fie semnat în câteva zile

 

kroll_advisory_solutions_logo_84686500-500x261

Contractul cu consorțiul format din firmele Kroll și Steptoe & Johnson LLP privind cea de-a doua etapă a investigaţiei în cazul celor trei bănci devalizate va fi semnat în câteva zile, a declarat ieri în cadrul unei conferinţe de presă prim-ministrul Valeriu Streleţ, informează moldpres.md. „Negocierile directe cu compania Kroll s-au desfăşurat cu succes. Rezultatul prezentat de către Banca Naţională este satisfăcător pentru Republica Moldova. Condiţiile sunt avantajoase”, a menţionat premierul.

După negocieri, compania Kroll urma să prezinte contractul. „Cred că e vorba de câteva zile. Acest subiect a fost abordat şi în cadrul discuţiilor cu partenerii noştri de dezvoltare. Suntem aproape de semnarea acestui contract, care urmează să fie pus în executare imediat”, a menţionat Valeriu Streleţ. Contractul va fi semnat de Banca Națională.

Consorțiul format din firmele “Kroll” și “Steptoe & Johnson LLP” este unicul din cele patru firme cu renume internaţional invitate la concurs, care şi-a exprimat disponibilitatea de a efectua cea de-a doua etapă a investigației la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

Consorţiul urmează să furnizeze un tablou clar cronologic cu privire la persoanele care au controlat tranzacțiile dubioase, au deținut controlul băncilor și au beneficiat de pe urma tranzacțiilor. De asemenea, acesta va întreprinde măsuri civile, penale, interguvernamentale, de insolvabilitate, în coordonare cu Banca Naţională, în Republica Moldova și peste hotare pentru a urmări, reține și recupera activele.

Amintim că compania Kroll a încheiat prima etapă a investigaţiei în cazul devalizării celor trei bănci în această primăvară. Cea de-a doua etapă trebuia să înceapă în luna iunie curent, însă lucrurile au fost tergiversate, ceea ce dezavantajează cercetările.

The following two tabs change content below.