Contrabandă cu ţigări

Două cazuri de contrabandă cu ţigări au fost depistate săptămâna trecută. În primul caz este vorba de 8.000 de pachete de ţigări, depistate de vameşi şi colaboratori ai Serviciului de Informaţii şi Securitate într-un vagon al trenului Chişinău-Bucureşti la postul vamal Ungheni–Cristeşti. Cel de-al doilea caz e a fost descoperit la postul vamal Giurgiuleşti–Galaţi. Aici au fost găsite circa 63.520 de pachete de ţigări în valoare de aproximativ un milion de lei, informează JurnalTV.

În primul caz, ţigările au fost depistate în urma efectuării unui control la postul vamal Ungheni–Cristeşti. A fost întocmit un proces-verbal. Deocamdată, nu a fost stabilită valoarea mărfii.

În cel de-al doilea caz, ţigările au fost atestate la postul vamal Giurgiuleşti–Galaţi. Vameşii au depistat peste 63.520 de pachete de ţigări în valoare de circa un milion de lei. Marfa era ascunsă într-o cisternă pentru transportarea motorinei. Automobilul se deplasa în România după motorină, conform actelor deţinute de şofer.

În urma controlului efectuat de oamenii legii, s-a constatat că vehiculul nu era gol. Aceştia au decis să îl treacă prin scanerul mobil, depistând astfel cantitatea enormă de ţigări, ascunsă în pereţii dubli ai cisternei. În UE, ţigările trebuiau să fie vândute contra circa 300.000 de dolari. Şoferul a fost reţinut. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la trei la opt ani de închisoare pentru „contrabandă în proporţii deosebit de mari”. Ambele cazuri se cercetează.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)