Contestaţiile sunt neîntemiate

Acesta a fost răspunsul juriului la contestaţiile depuse de cei patru interpreţi care nu au acces în finala selecţiei naţionale a Eurovisionului. După ce au examinat şi înregistrările video, membrii juriului au decis că nu există motive care să pună la îndoială decizia de excludere a celor patru interpreţi.

Cererile de contestare sunt neîntemeiate din cauza lipsei de fond prin care s-a încălcat regulamentul, iar aprecierea pieselor a fost justă. Aceştia, în frunte cu compozitorul lor, Alex Braşoveanu, au depus săptămâna trecută contestaţii, deoarece nu erau mulţumiţi cum au fost apreciaţi de juriu.

Cei patru susţin că s-au prezentat foarte bine live, şi nu înţeleg de ce juriul le-a dat note mici.

Aceştia s-au revoltat că interpreta pe nume Katrina nu trebuia să acceadă în finală deoarece piesa „Solo por tu amor” a fost lansată pe 20 mai 2010. De asemenea, susţin că experţii au încălcat regulamentul când au acceptat participarea lui Odry care încă nu a împlinit 16 ani.

Juriul a analizat situaţia şi piesa Katrinei, „Solo por tu amor”, a fost descalificată pentru că s-a încălcat regulamentul care prevede ca piesele să nu fie mai vechi de 1 septembrie 2010. Au fost prezentate probe care atestă publicarea piesei pe 20 mai 2010. Piesa a fost retrasă din concurs şi admisă o nouă jurizare pentru următorii doi concurenţi care au acumulat acelaşi punctaj: Dumitru Socicanu şi Alexandru Belenki. În urma rezultatului votării, Dumitru Socican a obţinut şase voturi, iar Alexandru Belenki – trei.

C.C.

The following two tabs change content below.