Consultare publică: Drumuri 2017

Miercuri, 21 decembrie 2016, JURNAL de Chişinău a organizat o consultare publică în cadrul căreia au fost discutate prevederile proiectului bugetului municipal pentru 2017 în domeniul reparaţiei, modernizării şi întreţinerii drumurilor municipale.

„Din banii alocaţi în proiectul bugetului pe 2017 pentru drumuri pot fi întreţinute doar drumurile din municipiu, iar construcţiile capitale pot fi făcute doar în bază de împrumuturi”, a declarat în cadrul dezbaterilor Igor Gamreţchi, şeful Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Consiliului municipal Chişinău.

Conform proiectului bugetului municipal pentru 2017, pentru Programul „Dezvoltarea drumurilor” este alocată suma de 556292,5 mii de lei, mai mare decât cea din 2016, potrivit şefei Direcţiei Finanţe din cadrul Consiliului municipal,Valentina Văzdăuţan. „Aceşti bani nu sunt suficienţi pentru a întreţine şi repara drumurile din mun. Chişinău”, a afirmat Igor Gamreţki.

„Direcţia generală transport a anunţat acum câţiva ani că, pentru a ajunge să reuşim să reparăm şi să întreţinem drumurile din municipiu conform standardelor europene, suma respectivă trebuie să fie înmulţită la zece şi să fie construite zece ani consecutiv drumurile ca ulterior să ajungem să întreţinem drumurile din municipiu. Cu aceste mijloace ne putem permite doar luxul de a repara câteva drumuri. Mă refer la străzile centrale şi la câteva proiecte de investiţii capitale în suburbii”, a precizat Gamreţchi.

La această acţiune au participat şeful Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei municipiului Chişinău, Igor Gamreţchi, şeful interimar al Direcţiei Generale Finanţe a Primăriei mun. Chişinău, Valentina Văzdăuţan, consilierul municipal (PPEM) Veaceslav Bulat, directorul programe al Centrului Analitic Independent „Expert- Grup”, Dumitru Budianschi, organizaţiile non-guvernamentale „Motivaţie”, „Low Vision”, „Centrul de Asistenţă Juridică pentru Persoanele cu Dizabilităţi”, primarii, consilierii din suburbiile municipiului Chişinău, şi toţi cei cărora le pasă şi nu sunt indiferenţi faţă de felul în care arată drumurile din municipiul Chişinău.

Dezbaterile au avut loc la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”.

 

Acţiunea a fost organizată de JURNAL DE CHIŞINĂU cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la București. Responsabilitatea pentru conținutul materialelor publicate aparține autorului și nu reflectă neapărat poziția Ambasadei.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)