Consulatul Republicii Moldova din Milano își deschide ușile din 14 februarie

milano_quattro-magic_ro-680x365[1]By Elena Cotuna

Consulatul General al Republicii Moldova din orașul Milano, Italia, își demarează activitatea. Potrivit unui anunț oficial al Ambasadei RM la Roma, acesta își va deschide ușile începând cu 14 februarie 2014. Adresa Misiunii Diplomatice este or. Milano, str. Vincenzo Gioberti, 8.

Orarul de primire a cetățenilor va fi în zilele de marți, miercuri, joi și vineri între orele 08.30-12.30, fără programare prealabilă. Eliberarea actelor perfectate va avea loc în aceeași zi, între orele 15.30-16.30.

Consulatul de la Milano a fost deschis după ce autoritățile de la Chișinău au decis închiderea celui de la Bologna și transferare acestuia la Milano. Tot atunci, Guvernul a decis ca și în orașul Padova să fie deschis un Consulat.

Deschiderea celor două misiuni diplomatice va face ca prezența consulară a Moldovei în nordul Italiei să fie acoperită atât în partea de Est, cât și de Vest a peninsulei. În acest mod, la serviciile consulare vor avea acces peste 106 mii de cetățeni moldoveni, din totalul celor peste 145 de mii stabiliți în Italia.

Știrea Consulatul Republicii Moldova din Milano își deschide ușile din 14 februarie a apărut pe Moldova.org.

Sursa: diaspora.moldova.org