Constantin Moscovici trebuia să fie ginecolog

Cunoscutul naist a mărturisit că meseria la care visau părinţii săi era ca acesta să devină doctor, şi nu instrumentist. Însă Constantin i-a convins că naiul e cel mai de preţ instrument pentru el şi că meseria de artist îi este cea mai dragă. „Mama era cea care insista să devin doctor, şi tata o susţinea, mereu spuneau că medicii sunt oameni respectaţi şi văzuţi, iar mie nu prea îmi plăcea această idee”, spune naistul. Cu toate acestea Constantin Moscovici spune că a încercat să facă medicină şi că şi-a ales ca domeniu ginecologia, pe care însă a abandonat-o pentru muzică, în special pentru nai.

De la început părinţii acestuia s-au arătat mai puţin încântaţi de meseria pe care şi-a ales-o fiul lor, însă pe urmă au ajuns să se mândrească cu acesta. De curând, pe 2 octombrie, Constantin Moscovici a împlinit 49 de ani, şi spune că se simte minunat, indiferent de vârsta pe care o are. În acest an naistul şi-a făcut ziua de naştere nu în sânul familiei, cum se obişnuieşte, dar cântând la o nuntă. „Nu puteam să-i refuz pe miri, deoarece când era programată nunta eu nu eram în ţară, şi ei au amânat-o pentru ziua de 2 octombrie, de aceea chiar nu puteam să-i refuz, însă acest lucru s-a întâmplat doar în acest an, la anul viitor, când voi împlini 50 de ani, voi organiza ceva deosebit, sănătate să am, putere şi răbdare”, spune naistul.

Constantin Moscovici s-a născut la 2 octombrie 1962 în satul Cărpineni, raionul Hânceşti. Dragostea lui pentru muzică vine din copilărie, din cercul familiei, unde se cânta cu mare plăcere, inclusiv la instrumente. Constantin a învăţat să cânte de sine stătător, fără să cunoască notele, iar tatăl său îi permitea să cânte la nunţi şi sărbătorile săteşti, dându-i astfel posibilitatea să-şi câştige primii bani. Astăzi numele lui Constantin Moscovici este cunoscut în diferite ţări ale lumii.

C.C.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)