Constantin Moscovici trebuia să fie ginecolog

Cunoscutul naist a mărturisit că meseria la care visau părinţii săi era ca acesta să devină doctor, şi nu instrumentist. Însă Constantin i-a convins că naiul e cel mai de preţ instrument pentru el şi că meseria de artist îi este cea mai dragă. „Mama era cea care insista să devin doctor, şi tata o susţinea, mereu spuneau că medicii sunt oameni respectaţi şi văzuţi, iar mie nu prea îmi plăcea această idee”, spune naistul. Cu toate acestea Constantin Moscovici spune că a încercat să facă medicină şi că şi-a ales ca domeniu ginecologia, pe care însă a abandonat-o pentru muzică, în special pentru nai.

De la început părinţii acestuia s-au arătat mai puţin încântaţi de meseria pe care şi-a ales-o fiul lor, însă pe urmă au ajuns să se mândrească cu acesta. De curând, pe 2 octombrie, Constantin Moscovici a împlinit 49 de ani, şi spune că se simte minunat, indiferent de vârsta pe care o are. În acest an naistul şi-a făcut ziua de naştere nu în sânul familiei, cum se obişnuieşte, dar cântând la o nuntă. „Nu puteam să-i refuz pe miri, deoarece când era programată nunta eu nu eram în ţară, şi ei au amânat-o pentru ziua de 2 octombrie, de aceea chiar nu puteam să-i refuz, însă acest lucru s-a întâmplat doar în acest an, la anul viitor, când voi împlini 50 de ani, voi organiza ceva deosebit, sănătate să am, putere şi răbdare”, spune naistul.

Constantin Moscovici s-a născut la 2 octombrie 1962 în satul Cărpineni, raionul Hânceşti. Dragostea lui pentru muzică vine din copilărie, din cercul familiei, unde se cânta cu mare plăcere, inclusiv la instrumente. Constantin a învăţat să cânte de sine stătător, fără să cunoască notele, iar tatăl său îi permitea să cânte la nunţi şi sărbătorile săteşti, dându-i astfel posibilitatea să-şi câştige primii bani. Astăzi numele lui Constantin Moscovici este cunoscut în diferite ţări ale lumii.

C.C.