Constantin Chiriac: „Așteptându-l pe Godot” e unul din cele mai importante spectacole ale Teatrului Național din Sibiu”

Sibiu Asteptandu-l-pe-Godot

Reuniunea Teatrelor Naționale ne oferă șansa de a vedea spectacole reprezentative pentru teatrul românesc contemporan. Unul dintre acestea este „Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett în regia lui Silviu Purcărete, jucat pe 18 septembrie la Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

„Aducem unul dintre cele mai importante spectacole pe care Silviu Purcărete le-a făcut în România și în lume, „Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett. Spectacolul e o lecție a așteptării în numele unei credințe care continuă și dincolo de viață. E și o lecție de prietenie, fiindcă după dispariția lui Virgil Flonda am așteptat un an și apoi a fost invitat să joace cunoscutul Marian Râlea”, ne spune Constantin Chiriac, director al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu.

Potrivit lui Constantin Chiriac, „Teatrul Național ‚Radu Stanca’ din Sibiu a venit la Chișinău pentru a continua dialogul cu Teatrul Național ‚Mihai Eminescu”’, dar mai ales pentru întâlnirea cu spectatorii basarabeni. Cultura este totdeauna înainte-mergătoare. E important ca această dimensiune culturală s-o afirmăm împreună, în numele limbii române și în numele nevoii de frumos”.

Constantin Chiriac va prezenta de asemenea la Chișinău, pe 19 septembrie, recitalul „Domnule și frate Eminescu”, construit din texte de Eminescu și Creangă. E semnul marii prietenii dintre Eminescu și Creangă, al prețuirii valorilor noastre sacre.

Constantin Chiriac a declarat pentru JURNAL de Chișinău: „E nevoie ca în 2021, alături de orașul din România, care va fi ales Capitală Culturală Europeană, Chișinăul să devină oraș asociat. Astfel creativitatea de aici se va putea exprima plenar în fața Europei”.