Consiliul Suprem de Securitate va avea o nouă componenţă

Consiliul Suprem de Securitate (CSS) va avea o nouă componenţă. Modificările legislative au fost publicate astăzi, 23 decembrie, în Monitorul Oficial. Potrivit documentului, din componenţa CSS fac parte, din oficiu, preşedintele Parlamentului, prim-ministrul, preşedintele Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică a legislativului, ministrul Apărării, ministrul de Interne, directorul SIS, Procurorul General şi guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei.

În calitate de secretar al Consiliului Suprem de Securitate poate fi desemnat un cetăţean cu studii superioare, fără antecedente penale, cu o reputaţie ireproşabilă, având o vechime de cel puţin cinci ani în cadrul instituţiilor de securitate a statului, al forţelor armate, al organelor afacerilor interne, şi care nu a fost membru al vreunui partid, nici nu a desfăşurat activităţi politice în ultimii zece ani. Totodată, preşedintele CSS este şeful statului.

Anterior, componenţa numerică şi nominală, atribuţiile şi programul de lucru al CSS erau aprobate de preşedintele Republicii Moldova. Consiliul Suprem de Securitate este un organ consultativ, care analizează activitatea ministerelor şi a altor autorităţi administrative centrale în domeniul securităţii naţionale şi prezintă recomandări şefului statului în probleme de politică externă şi internă a statului.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)