Consiliul Politic Naţional al PPDA l-a propus pe Andrei Năstase drept candidat la alegerile prezidenţiale

andrei nastase

Andrei Năstase este candidatul Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr” la alegerile pentru funcţia de preşedinte al R. Moldova. Decizia a fost luată astăzi de Consiliul Politic Naţional al PPDA.

„Membrii CPN au constatat degradarea situaţiei social-politice în R. Moldova şi instaurarea unui regim dictatorial, care vrea să înlăture şi ultima redută din calea acaparării puterii totale în stat – Preşedinţia, prin fraudarea masivă a alegerilor din 30 octombrie. Deşi scrutinul prezidenţial este insuficient pentru demolarea oligarhiei de tip mafiot, acesta reprezintă un element important în demararea procesului de scoatere a ţării din captivitate. Următoarea etapă, cea decisivă, fiind declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. În aceste condiţii, CPN a decis desemnarea liderului Platformei DA, Andrei Năstase, în calitate de candidat pentru alegerile prezidenţiale”, anunţă un comunicat de presă al formaţiunii.

De asemenea, Consiliului Politic Naţional al PPDA a votat o declaraţie în care cheamă reprezentanţii societăţii civile să convoace o nouă adunare a Forului Civic, care să identifice şi să propună soluţii pentru consolidarea forţelor politice sănătoase, participarea cu un singur candidat la alegerile prezidenţiale şi o listă comună la alegerile parlamentare.

Tot astăzi, a fost constituit grupul de iniţiativă pentru susţinerea candidatului Andrei Năstase la alegerile prezidenţiale. Grupul este condus de vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

The following two tabs change content below.

Jurnal de Chișinău

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)