Consiliul Politic Naţional al PPDA l-a propus pe Andrei Năstase drept candidat la alegerile prezidenţiale

andrei nastase

Andrei Năstase este candidatul Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr” la alegerile pentru funcţia de preşedinte al R. Moldova. Decizia a fost luată astăzi de Consiliul Politic Naţional al PPDA.

„Membrii CPN au constatat degradarea situaţiei social-politice în R. Moldova şi instaurarea unui regim dictatorial, care vrea să înlăture şi ultima redută din calea acaparării puterii totale în stat – Preşedinţia, prin fraudarea masivă a alegerilor din 30 octombrie. Deşi scrutinul prezidenţial este insuficient pentru demolarea oligarhiei de tip mafiot, acesta reprezintă un element important în demararea procesului de scoatere a ţării din captivitate. Următoarea etapă, cea decisivă, fiind declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. În aceste condiţii, CPN a decis desemnarea liderului Platformei DA, Andrei Năstase, în calitate de candidat pentru alegerile prezidenţiale”, anunţă un comunicat de presă al formaţiunii.

De asemenea, Consiliului Politic Naţional al PPDA a votat o declaraţie în care cheamă reprezentanţii societăţii civile să convoace o nouă adunare a Forului Civic, care să identifice şi să propună soluţii pentru consolidarea forţelor politice sănătoase, participarea cu un singur candidat la alegerile prezidenţiale şi o listă comună la alegerile parlamentare.

Tot astăzi, a fost constituit grupul de iniţiativă pentru susţinerea candidatului Andrei Năstase la alegerile prezidenţiale. Grupul este condus de vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari.