Congresmeni americani au văzut fotografii cu trupul neînsufleţit al lui ben Laden // Lumi paralele

CIA a început să le arate congresmenilor fotografii cu trupul neînsufleţit al lui Osama ben Laden, ucis la 2 mai de un comando american în Pakistan, a anunţat miercuri Congresul.

Senatorul republican de Oklahoma James Inhofe a declarat pentru postul de televiziune CNN că a văzut 15 poze cu ben Laden mort. Aceste fotografii, realizate imediat după moartea sa sunt „mai degrabă oribile”, potrivit lui.

Unul dintre proiectile a intrat printr-o ureche şi a ieşit prin globul ocular. Sau a intrat prin globul ocular şi a explodat (…) iar creierul a ieşit prin orbită, este mai degrabă oribil”, a comentat senatorul.

El a dat asigurări că nu are niciun dubiu cu privire la identitatea persoanei decedate. „Absolut nicio îndoială în această privinţă. Le-am văzut. El era”, Osama ben Laden, a declarat el.

Congresmanul democrat Dutch Ruppersberger, membru al Camerei Reprezentanţilor şi al Comisiei pentru Serviciile de Informaţii, urma să meargă la sediul CIA din Langley în Virginia (est), în apropiere de Washington miercuri sau joi, a declarat pentru AFP purtătoarea sa de cuvânt Heather Molino.

Preşedintele comisiei, Mike Rogers, a văzut deja fotografiile la CIA la 2 mai.

Şi alţi congresmeni din cele două Camere, din comisiile pentru Serviciile de Informaţii şi Apărare, au fost invitaţi să vadă aceste fotografii cu Osama ben Laden, potrivit Congresului.

Senatorul republican John McCain a declarat marţi că nu intenţionează să meargă la sediul CIA să vadă fotografiile pentru că, susţine el, „a văzut destui morţi în viaţa” lui. (mediafax.ro)

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)