Confirmat // Chișinăul a recunoscut numerele de înmatriculare transnistrene. Cum vor arăta numerele „neutre”

Autoritățile de la Chișinău au recunoscut numerele cu însemnele de stat emise până în prezent de către oficialitățile de la Tiraspol. Deținătorii vehiculelor din stânga Nistrului care vor avea nevoie să plece în afara R. Moldova își vor înregistra vehiculele în baza unei proceduri speciale și vor primi plăcuțe de înmatriculare „neutre”, formate din trei cifre, însă însemnele unui stat.    

Anatol Donu, reprezentant al Biroului politici de reintegrare al Republicii Moldova, ne-a declarat că „s-a ajuns la un consens”, „părțile urmează să semneze decizia protocolară astăzi, 24 aprilie, la Tighina. Această decizie va permite mașinilor din regiunea transnistreană, cu însemnele separatiștilor, să circule pe drumurile internaționale.

„Este vorba de două variante de plăcuțe de înmatriculare pentru locuitorii din stânga Nistrului: numerele de înmatriculare cu însemnele rmn, recunoscute de Chișinău și numere neutre, care vor fi alcătuite din trei cifre, fără însemne de stat.

Vor fi create oficii de înregistrare a autovehiculelor transnistrene la Râbniţa şi Tiraspol în virtutea mecanismului de participare a mijloacelor de transport din zonă la traficul rutier internaţional.

Deținătorii vehiculelor din stânga Nistrului care vor avea nevoie să plece în afara R. Moldova își vor înregistra vehiculele în baza unei proceduri speciale și vor primi „plăcuțe de înmatriculare neutre”.