Concert omagial Gavriil Musicescu în Sudul Basarabiei

By Viorica Joiţa

Duminică, 22 decembrie, a avut loc concertul omagial Gavriil Musicescu (1847-1903) susținut de către Corul Academic „Gavriil Musicescu” (Filarmonica de Stat „Moldova”, Iași), la Palatul de Cultură „Taras Șevcenko”, Ismail, regiunea Odesa. La manifestare au participat în jur de 400 de persoane.

Foto: Asociația BASARABIA a Românilor din regiunea Odesa

Foto: Asociația BASARABIA a Românilor din regiunea Odesa

 

Evenimentul, care a marcat 110 ani de la trecerea în eternitate a lui Gavriil Musicescu- renumit compozitor, muzicolog şi dirijor român, născut în 1847, la Ismail, sudul Basarabiei- a fost organizat de Direcția Generală pentru Românii de Pretutindeni a Institutului Cultural Român (coordonator de proiect: Adriana Gae), în parteneriat cu Asociația Național – Culturală a Românilor din Regiunea Odesa „Basarabia”, reprezentată de Anatol Popescu, transmite Romanian Global News.

Potrivit sursei, directorul general al structurii ICR privind românii de pretutindeni, Radu Baltasiu, prezent la manifestare, și Anatol Popescu, președintele Asociației „BASARABIA” (regiunea Odesa), au făcut o propunere, „primită cu căldură de auditoriu” ca în anii imediat următori să se ridice în parcul central din Ismail un bust al marelui muzicolog Gavriil Musicescu.
„Au fost momente pline de magie şi clipe cu adevărat dumnezeiești”, a mărturisit după concert Anatol Popescu.

„Bravo!”, „Să mai veniți!”, „Să nu ne uitați!”, acestea au fost frazele rostite cu ochii în lacrimi de cei 400 de români la încheierea spectacolului.

Sursa: www.infoprut.ro/category/romani-fara-frontiere