Concediat pentru că a bătut un copil

scoala-copil_c3b087af9c

Profesorul care a abuzat fizic un copil în luna ianuarie curent va fi concediat, iar directorul instituţiei de învăţământ va fi penalizat prin aplicarea unei mustrări. Decizia a fost adoptată astăzi, 15 ianuarie 2015, în cadrul consiliului de administrație al direcției raionale de învățământ Hâncești. Ministerul Educației subliniază că profesorii care admit violența asupra elevilor trebuie să fie excluși din sistem.
Incidentul s-a produs pe data de 13 ianuarie curent,la un gimnaziu din Hânceşti, în timpul orelor de fizică. Mama copilului susţine că asemenea cazuri au mai fost şi profesorul vizat a agresat fizic şi alţi copii, dar aceştia nu vor să spună.
Potrivit direcției raionale de învățământ, profesorul și-a recunoscut vina.
Ministerul Educației amintește instituțiilor de învățământ despre obligativitatea respectării prevederilor normative în vigoare referitoare la protecția copilului și, în special, a sesizării cazurilor suspecte de abuz, în baza fișei de sesizare, conform procedurii de organizare instituțională și de intervenție a lucrătorilor instituțiilor de învățământ în cazurile de abuz, neglijare, exploatare, trafic al copilului.
Totodată, Ministerul Educației reiterează că profesorii care admit violența asupra elevilor trebuie să fie excluși din sistem, iar școala trebuie să asigure un mediu prietenos copilului.