Comuniştii visau liberalizarea vizelor încă în 2007

voroşcaPrim-ministrul Republicii Moldova Vasile Tarlev vorbea cu voce tare în august 2007 că cetăţenii moldoveni în scurt timp vor fi scutiţi de obligativitatea vizelor pentru a vizita ţările membre ale Uniunii Europene. „Pe ordinea de zi a Guvernului Republicii Moldova figurează semnarea unui acord de liberalizare a vizelor privind călătoriile cetăţenilor Republicii Moldova în ţările UE. Dialogul este la un nivel foarte avansat şi, credem noi, că în timpul apropiat va fi semnat, inclusiv, şi acest acord”, vorbea atunci şeful cabinetului numit de comunişti. O ştire bbc, datată din 2007, îl prezintă pe Vladimir Voronin, preşedintele RM de atunci, drept un susţinător al parcursului european al Chişinăului. Voronin vorbea despre faptul că ar fi avut promisiuni din partea oficialităţilor de la Bruxelles privind liberalizarea regimului de vize.

Mai mult, Vasile Tarlev pleda ca România să anuleze unilateral obligativitatea vizelor pentru cetăţenii moldoveni: „Moldova unilateral a abrogat regimul de vize şi toţi cetăţenii României pot circula liber în Republica Moldova şi nu există nici un fel de speculaţii. Tot aşa ar trebui să fie şi viceversa”, considera Tarlev.

Acestea nu sunt unicele exemple care demonstrează că PCRM face jocul dublelor standarde. Statutul PCRM, afişat pe site-ul acestuia, scrie că PCRM pledează pentru integrarea europeană. Cu toate acestea, PCRM pregăteşte o revoluţie de catifea al cărei scop este înlăturarea de la puterea a coaliţiei de guvernare proeuropene şi integrarea RM în Uniunea Vamală euro-asiatică.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)