Comuniştii mi-au furat votul! // Post-scriptum

Mă numesc Ala Sprânceană, sunt născută în comuna Cotova, raionul Drochia. De aproximativ 22 de ani m-am desprins de satul de baştină. Locuiesc la Stockholm, Suedia, şi n-am mai fost în Republica Moldova de trei ani. Zilele acestea, am fost sunată de preotul din sat, Ioan Grigoraş, care mi-a adus la cunoştinţă că numele meu figurează pe lista celor care au votat pentru comunişti.

Sunt la curent că, în Moldova, la urnele de vot se prezintă şi morţii. Şi totuşi am avut un îngrozitor sentiment de jenă pentru statul meu când am simţit pe propria piele acest lucru. Toată ziua am fost urmărită de vocea duhovnicului care regreta cele întâmplate. Am luat legătura cu profesoara de limbă română a copilului meu de aici, din Stockholm, şi i-am povestit despre cele întâmplate. Mi-a reproşat: „Voi, cei care aţi plecat de acasă, sunteţi de vină că nu le explicaţi oamenilor, rudelor, cine sunt cu adevărat comuniştii şi ce rău a provocat regimul comunist Basarabiei. Deschideţi-le ochii!”.

Rog, prin intermediul redacţiei Dvs., ca cei care au avut tupeul să voteze în numele meu să fie traşi la răspundere pentru aceasta. La Cotova va avea loc turul doi de scrutin. Bineînţeles că în acest tur a ajuns şi candidatul comunist, cel care mi-a luat votul. Din aceste considerente, cer autorităţilor din Moldova să asigure la alegerile din 19 iunie o supraveghere mai bună ca noi, cei care suntem la mii de km distanţă de case, să nu mai fim surprinşi că cineva semnează în locul nostru.

Cu respect, Ala Sprânceană, jurnalistă

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)