Comunismul şi sărăcia

SCRISOAREA DE MARŢI // Pericolul comunismului ne paşte atâta timp cât vom fi cei mai săraci din Europa

Înainte de campania electorală a fost un val de scumpiri, care au agravat şi mai mult sărăcia în RM. Aceste scumpiri au fost susţinute (explicit şi implicit) de către o echipă din AIE. Din echipă fac parte şi persoane care au trecut (sau trimise) de la comunişti.

Unele persoane importante, care au fost la guvernare, au declarat că plătim pentru energia termică de două-trei ori mai mult decât consumatorii din unele ţări europene. Guvernanţii noştri actuali n-au reacţionat. Se poate spune că echipa face jocul comuniştilor şi totodată discreditează partidele liberale.

Cei săraci, de regulă, îi susţin pe comunişti, cu toate că comuniştii îi menţin în sărăcie. Dacă comuniştii preiau puterea, ei îi „aruncă” câteva „firimituri” populaţiei şi guvernează.

Comuniştii se menţin la putere în ţările sărace. E cunoscut faptul că Uniunea Sovietică a încercat să exporte comunismul sovietic în alte ţări. Dacă au reuşit, doar în unele ţări sărace. În ţările bogate n-au reuşit. Deci pentru a scăpa de sărăcie e necesar să ne mântuim de comunism. Este adevărată şi afirmaţia: ca să ne mântuim de comunism, e necesar să scăpăm de sărăcie. Comuniştii pot să revină la putere întrucât Republica Moldova e cea mai săracă ţară din Europa.

S. Grama

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)