Comsomoliştii găinari

Membrii Tineretului Comunist din Moldova sunt anchetaţi în cazul furturilor drapelelor de pe faţadele sediilor AMN, MAE şi PL
În noaptea de 9 spre 10 ianuarie curent, în municipiul Chișinău au fost înregistrate trei cazuri de furt de drapele de pe sediul unor formațiuni politice. De pe faţada  PL au fost furate drapelele PL, al UE şi al R. Moldova, de pe faţada AMN-ului – drapelul AMN şi de pe cea a MAE-ului – drapelele UE şi al MAE.
Primul caz s-a produs pe strada București la ora 00.40. Doi tineri, care alergau ascunzând un obiect, au fost somați să se oprească de un cetățean. Indivizii au aruncat obiectul, dispărând în întuneric. Ulterior, sosiți la locul incidentului, polițiștii au constatat că „obiectul” erau, de fapt, trei drapele – cel al Partidului Liberal, al UE și al R. Moldova.
Peste aproximativ o oră, o patrulă a poliției a observat pe strada Eminescu un tânăr care, la apariția acesteia, a încercat să se facă nevăzut. Oamenii legii l-au reținut pentru documentare. Asupra tânărului a fost depistat un drapel care, ulterior, s-a constatat că a fost sustras de pe fațada sediului Alianței „Moldova Noastră”.
Tânărul, în vârstă de 22 de ani, este locuitor al capitalei, student în anul doi la Universitatea Tehnică din Moldova. El a recunoscut că este membru al organizației comsomoliste din Moldova și a demontat drapelul de pe sediul AMN în scopul păstrării acestuia în calitate de suvenir.
În alt caz, la poliție a parvenit un demers din partea Mişcării „Acțiunea Europeană”, potrivit căruia, în timpul nopţii, de pe fațada sediului formațiunii au fost furate două drapele – al Uniunii Europene şi al MAE.
Poliţia întreprinde măsurile de rigoare în scopul stabilirii circumstanţelor şi identificării persoanelor implicate în comiterea acestor acte de huliganism.
Comuniştii sunt indignaţi
Reţinerea tânărului comsomolist a provocat nemulţumiri în rândurile comuniştilor. Aceştia sunt de părerea că poliţia a dispus  abuziv interogarea comsomoliştilor cu scopul de a intimida PCRM. Potrivit lor, în aceeaşi zi, poliţia a început să interogheze mai mulţi membri ai Uniunii Tineretului Comunist din Moldova şi în legătură cu explozia din centrul capitalei din 14 octombrie 2009.
Ina Şupac, prim-secretarul Uniunii Tineretului Comunist din Moldova a spus că, pe moment, se instaurează un regim al domnului Filat şi al ministrului Catan care, în timp ce eliberează infractori periculoşi, încearcă să dea vina pe altcineva, adică pe Uniunea Tineretului Comunist din Moldova. În replică, ministrul Afacerilor Interne, Victor Catan, a comunicat că toţi martorii exploziei din centrul capitalei sunt interogaţi, indiferent de apartenenţă politică.
Vandalizat a treia oară
Solicitat de JURNAL, membrul Consiliului fracţiunii parlamentare AMN, Vasile Balan, a spus că aceste fapte arată cultura partidelor politice din R. Moldova. „Lupta politică dintre formaţiunile politice trebuie să se facă prin idei şi programe, dar nu prin distrugere de simboluri”.
Serviciul de presă al Partidului Liberal menţionează că sediul Partidului Liberal este vandalizat a treia oară în decurs de un an. De data aceasta, au fost rupte drapelele R. Moldova, UE şi PL, iar soclul în care erau fixate acestea a fost smuls din perete şi furat. PL condamnă acţiunile de vandalizare a sediului său, de distrugere a simbolurilor R. Moldova, UE şi PL şi solicită organelor abilitate să se autosesizeze pe marginea acestui act regretabil.
The following two tabs change content below.