Companiile „Rutador”, „regina drumurilor”, şi S.A. „Edilitate” repară drumurile din Cricova

În acest an, până în prezent, pentru reconstrucția drumurilor din Cricova, s-a alocat suma de 4 milioane 150 de mii de lei. De la Fondul Rutier a fost alocată suma de 1 milion 20 mii de lei, iar din partea primăriei – 3 milioane 130 mii de lei. Din banii respectivi se fac lucrări de amenajare a șase drumuri din sectorul nou al Cricovei, după ce a fost finalizată canalizarea și se reconstruiește drumul de acces în Cricova pe o lungime de 7 km. Costul lucrărilor pentru str. Chișinăului este de circa 20 de milioane de lei, a spus pentru JURNAL de Chișinău, primarul de Cricova, Valentin Guțan.

Potrivit primarului, în acest an, din bugetul local al Primăriei Cricova s-au alocat 2 milioane 130 de mii de lei pentru reparația drumurilor.

„Banii sunt utilizați pentru lucrări de amenajare după construcția rețelei de canalizare pe străzile Drumul viilor, Meșterul Manole, Natalia Gheorghiu, Speranței, Sf. Nicolae, Prieteniei, 60 de ani ai Biruinței. Suprafața care se acoperă cu pietriș și cu asfalt frizat este de 16.050 metri pătrați”, ne-a comunicat edilul Cricovei, Valentin Guțan. Licitația pentru construcţia acestor drumuri a fost câștigată de către S.A. „Edilitate”.

Tot el ne-a spus că de la Fondul Rutier în acest an pentru Cricova s-a alocat suma de 1 milion 20 de mii de lei. Din acești bani s-a început reconstruirea drumului de acces în orașul Cricova, str. Chișinăului, pe o lungime de 7 km. Lucrările de reconstrucție a străzii Chișinăului sunt executate de către compania „Rutador”.

„Costul lucrărilor pentru acest drum este de 20 de milioane de lei. Până în acest moment, din bugetul primăriei s-a alocat pentru acest drum doar 1 milion de lei. Încă nu se știe de unde se vor lua restul banilor. O să căutăm să găsim modalități de finanțare, fie din finanțări de la stat, fie prin intermediul Fondului Rutier. Eventual, ne-am dori implicarea într-un proiect. Cu toate că proiecte pentru reparația străzilor locale nu prea sunt”, ne-a mai spus Valentin Guțan.

Primarul a mai spus că lucrările pe acest drum trebuie făcute numaidecât, deoarece este drumul principal și este o problemă stringentă construcția unui trotuar pe această stradă, „deoarece Cricova a ajuns până la răscruce și oamenii au ajuns să se deplaseze pe jos. În prezent, locuitorii Cricovei merg pe partea carosabilă și asta nu totdeauna este varianta cea mai bună”.

Potrivit lui Valentin Guțan, La Cricova sunt acoperiţi cu asfalt 26 de kilometri din cei 32 de kilometri de drum. Primarul califică starea drumurilor în oraș drept una bună, „pentru că 90% din toate drumurile sunt acoperite cu asfalt. Și acesta este meritul administrației publice locale”.

Funcționarul speră ca, până la sfârșitul toamnei, cel puțin 1 km de drum de trotuar să fie construit pe drumul de acces spre Cricova, str. Chișinăului.

Această rubrică este realizată cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la București. Responsabilitatea pentru conținutul materialelor publicate aparține autorului și nu reflectă neapărat poziția Ambasadei.

 

Această rubrică este realizată cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la București. Responsabilitatea pentru conținutul materialelor publicate aparține autorului și nu reflectă neapărat poziția Ambasadei.

The following two tabs change content below.