Companiile de taxi ar fi provocat pierderi bugetului public în valoare de 15 milioane de lei

În urma efectuării măsurilor speciale de investigaţii întreprinse astăzi, 2 mai 2017, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu angajaţii altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, efectuează 30 de percheziţii în mun. Chişinău, la o serie de companii de taxi, se menţionează într-un comunicat al Procuraturii.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că o serie de agenţi economici, în perioada 2014–2016, prin includerea în documente contabile, fiscale şi financiare a datelor vădit denaturate privind veniturile şi cheltuielile, a unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, fie prin tăinuirea unor obiecte impozabile, fie că nu au achitat impozitele faţă de bugetul de stat în proporţii deosebit de mari. Prejudiciul cauzat bugetului public naţional constituie aproximativ 15 milioane de lei.

Concomitent, au avut loc mai multe reţineri ale persoanelor implicate. Sancţiunea articolului prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau cu amendă în mărime de la 3000 la 5000 unităţi convenţionale, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 3000 la 6000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.
Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale

Sancţiunea articolului prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau cu amendă în mărime de la 3000 la 5000 unităţi convenţionale, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 3000 la 6000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.