Comisia juridică a CMC a dat aviz pozitiv deciziei cu privire la organizarea referendumului de demitere a lui Chirtoacă

Dorin Chirtoaca

Aviz pozitiv privind organizarea şi desfăşurarea referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar al capitalei. Decizia a fost anunţată de Comisia juridică a Consiliului Municipal Chişinău. Anunţul a fost făcut de către consilierul municipal Ion Ceban pe pagina sa de Facebook. Mâine, în cadrul şedinţei Consiliului Municipal Chişinău, se va decide dacă pe 30 de octombrie, în ziua alegerilor prezidenţiale, va fi organizat şi referendumul pentru demiterea edilului capitalei, scrie jurnal.md.

Pentru ca decizia să intre în vigoare, este nevoie de votul a 34 de consilieri municipali. Iniţiativa de organizare a referendumului aparţine consilierilor formaţiunilor PSRM, PPEM şi PN din Consiliul Municipal. Contactat telefonic, Ion Ceban a declarat pentru jurnal.md că aleşii PL vor boicota şedinţa de mâine şi nu vor participa la aceasta.

Amintim că săptămâna trecută Curtea de Apel Bălţi a casat decizia Judecătoriei Centru privind înregistrarea grupului de iniţiativă pentru organizarea referendumului de demitere a primarului capitalei Dorin Chirtoacă.

Preşedintele grupului de iniţiativă, Victor Chironda, a anunţat că va ataca decizia la Curtea Supremă de Justiţie, precizând că prin această hotărâre s-a demonstrat încă o dată că în acest caz guvernarea şi administraţia locală se acoperă reciproc.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)