Colonel de poliţie a înjurat un reporter de la JURNAL de Chişinău: „Bâdlă, cimo şi dute-n…”

Un colonel de poliţie (foto), care „asigura” securitatea la meciul dintre naţionalele Republicii Moldova şi Olanda, a înjurat un jurnalist ca la uşa cortului, în momentul în care ultimul a prezentat o acreditare şi voia să intre la meci.

De obicei, ziariştii şi posesorii de bilete VIP intră pe arena „Zimbru” pe o altă poartă, spre deosebire de cei cu bilete obişnuite. De data aceasta, la meciul de vineri, nu a fost posibil acest lucru din „motiv că au fost indicaţii”.

În acelaşi timp, poliţişti îmbrăcaţi în civil, dar şi prietenii acestora au intrat pe poarta respectivă, chiar dacă nici nu aveau bilete. Ziaristul de la JURNAL de Chişinău, Vitalie Hadei, care a prezentat acreditarea, a cerut să i se permită accesul, mai ales că au intrat oameni fără bilete.

Acesta nu a primit permisiunea unui colonel de poliţie, care a pus zăvorul. „Timp de câteva minute am tot aşteptat să fie deschisă poarta, dar nu s-a întâmplat. Foarte nervos, i-am replicat că l-am văzut şi în imaginile din 7 aprilie 2009 şi tot aşa incita protestatarii”, povesteşte Hadei.

În cele din urmă, jurnalistul, la fel ca şi câţiva colegi de-ai săi, a stat în rând câteva minute şi a intrat în incinta arenei, dar pe altă poartă. „M-am dus către poliţist şi i-am spus că nu se procedează aşa, mai ales că am acreditare, iar poliţişti în civil au intrat fără bilete. Replica a venit imediat. Colonelul s-a îndârjit către mine, dar văzând că este foarte multă lume în jur s-a limitat în a mă înjura. I-am spus că înregistrez discuţia, că sunt ziarist. Drept răspuns, colonelul mi-a spus că nu-i pasă cine sunt şi m-a înjurat repetat, dar de data aceasta foarte răspicat”, a spus ziaristul de la JURNAL de Chişinău.

Cine îl recunoaşte din imagini pe poliţistul respectiv este rugat să ne contacteze la numărul 23.76.45.

Vom reveni în numărul de vineri la acest subiect, dar şi cu reacţiile celor din conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

Redacţia JURNAL de Chişinău

The following two tabs change content below.