Cod roşu pentru naţionala României

Naţionala României a fost înfrântă din nou de cea a Israelului. Elevii lui Răzvan Lucescu au început confuz, dându-le ocazia israelienilor să aibă prima situaţie de poartă: şut Colauti respins de Goian (5). Jucătorii lui Lucescu au replicat. Cele mai mari oportunităţi le-a avut Maftei (15), ajuns o secundă prea târziu la centrarea lui Nicoliţă, şi Daniel Niculae (41), cap aproape de vinclu, reţinut de Aouate.

Unele absenţe din naţionala României a determinat incoerenţe evidente. De multe ori, jucătorii români întârziau faza pentru a se căuta. Israelienii au deschis scorul chiar înainte de pauză prin Benayoun, jucător care face oricând diferenţa. Penalty-ul transformat în final de Barda (85), după un fault comis brutal în careu de Neşu, a pus doar sare pe rană.

Florescu, numărul 10 la debut

Mijlocaşul lui Midtjylland, George Florescu (26 de ani), a debutat în echipa naţională. Chiar dacă se afla la primul meci printre tricolori, acesta a primit tricoul numărul 10, purtat de-a lungul timpului de Dobrin, Boloni, Hagi şi Mutu. Faptul că Florescu a debutat pentru România l-a enervat foarte mult pe fostul selecţioner Cornel Dinu. „Fostul portar Răzvan Lucescu să nu mai joace cu Florescu şi Neşu. Naţionala a fost debusolată, a arătat ca o echipă mediocră. Israel merita să câştige 4–1. Codrea şi Florescu n-au reuşit nicio pasă pe culoar. Sunt jucători de valoare medie, de pase laterale.

Nu poţi face astfel performanţă. Cât timp va continua fostul portar Răzvan Lucescu să joace cu Maftei şi cu Neşu rezultatele vor rămâne aceleaşi. L-a introdus şi pe acest Florescu, dar din asin nu poţi să faci un pur-sânge. Răzvan a făcut greşeli mari şi continuă să le facă”, a tunat Dinu.