Coadă la Comisia Electorală


Ieri a început înregistrarea oficială a candidaţilor la funcţia de primar al capitalei

Majoritatea s-au arătat siguri că vor ieşi învingători în această luptă.

Pentru funcţia de edil al capitalei şi-au depus actele opt candidaţi: secretarul general al PSD, Sergiu Coropcean, președintele Partidului Patria-Rodina, Valeri Krîlov, consilierul municipal Oleg Onișcenco, reprezentantul PPCD, Radu Bușilă, președintele Mișcării Ravnopravie, Valeri Klimenko, reprezentantul PCRM, Igor Dodon, Victor Bodiu, din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova, şi Vitalia Pavlicenco, preşedintele Partidului Naţional Liberal.

În urma tragerii la sorţi, primul în buletinul electoral va fi  candidatul Partidului Social Democrat, Sergiu Coropcean. Acesta susţine că va face ceea ce nu a făcut PCRM și AIE. „Voi asigura minimul de existență în Chişinău”, promite Corobceanu.

Candidatul PSD va fi urmat de Victor Bodiu, din partea Partidului Liberal Democrat. „Doi înseamnă victorie”, a spus Bodiu, care a declarat că se va ocupa de dezvoltarea economică, salubrizarea şi infrastructură oraşului.

Candidatul Partidului Popular Creştin Democrat, Radu Buşilă, va candida sub numărul trei în buletin. Acesta a promis că va micşora tarifele la serviciile comunale, va implementa o tehnologie nouă de reparaţie a străzilor şi va rezolva problema deşeurilor.

Pe locul patru este președintele Partidului Patria-Rodina, Valeri Krîlov, urmat de Oleg Onişcenco, candidatul partidului “Casa Noastră – Moldova”. Şi Onişcenco îşi propune să micşoreze tarifele la serviciile comunale. „Numărul cinci în buletin, alegerile vor avea loc pe cinci iunie, victoria este a noastră”, a spus Onişcenco.

Candidatul comunist Igor Dodon va fi în buletin sub numărul şase. Acesta este atât de sigur că va câştiga Primăria Capitalei încât susţine că, după ce va purta o discuţie serioasă cu toţi cei care activează în cadrul Primăriei, va aborda cu directorii întreprinderilor “Apă Canal” şi “Termocom” problema preţurilor mari la aceste servicii.

Numărul şapte, liderul Mişcării “Ravnopravie”, Valeri Klimenko, a cerut 26 de mandate în Consiliul Municipal Chişinău, iar în schimb va opri dezordinea din oraş. Klimenko a menţionat că va învăţa limba de stat şi va încerca să rezolve problema apeductului, deoarece apa pe care o consumăm este de patru ori mai murdară decât admite norma.

Vitalia Pavlicenco, preşedintele Partidului Naţional Liberal va fi numărul opt. Sloganul în campania electorală va fi „Alege PNL, alege bunul simţ. Alege PNL, alege cu bun simţ”. Pavlicenco a menționat că intenționează să scape administraţia publică locală de nepotism și cumetrism.
Actualul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, va merge în campania electorală pentru alegerile din municipiul Chişinău cu sloganul: “Împreună pentru Chişinău, împreună pentru primarul tău“. Acesta nu se grăbeşte să se înscrie, menţionând că mai are de realizat câteva activităţi. “De ce să ne grăbim? Lumea mă cunoaște“, a menționat actualul edil al capitalei.
Dosarele pentru funcţia de primar al Chişinăului vor fi recepţionate până pe 5 mai, în fiecare zi între orele 09:00 şi 16:00, în incinta Primăriei municipiului Chişinău. Zilnic, la ora 17:00, va avea loc tragerea la sorţi pentru a stabili ordinea înscrierii candidaţilor în buletinul de vot.

Pentru a fi înregistraţi, candidaţii vor trebui să prezinte un set de documente, inclusiv demersul partidului care i-a înaintat la această funcţie, dar şi demersul candidatului cu privire la renunţarea la mandatul de consilier, în cazul în care acesta este membru al CMC.

Marina Liţa

The following two tabs change content below.