„Clopotul de bronz” pentru preşedintele Jurnal Trust Media

Preşedintele Jurnal Trust Media, Val Butnaru, a fost distins cu premiul „Clopotul de bronz” de către Asociaţia neguvernamentală „Acces-Info”, pentru consecvenţă şi curaj în promovarea accesului la informaţie.

„Această menţiune, oferită de „Acces-Info”, le aparţine tuturor ziariştilor din trustul nostru media. Pe parcursul acestui an de guvernare democratică, bineînţeles, relaţia putere-ziarişti s-a modificat substanţial, dar oricum mai avem cale lungă de străbătut până a avea acces la informaţia pe înţelesul şi interesul tuturor”, a menţionat Val Butnaru. Specialiştii susţin că pentru majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova accesul la informaţie este un drept necunoscut.

Laureaţii premiului „Clopotul de bronz”, ediţia a 7-a, au fost: preşedintele Jurnal Trust Media, Val Butnaru, Biblioteca publică „Dimitrie Cantemir” din Ungheni, Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale IDIS “Viitorul”, directorul Comitetului pentru Libertatea Presei, Alexandru Canţîr, şi avocatul Alexandru Postică.

Data de 28 septembrie a fost declarată „Ziua dreptului de a şti”, în cadrul unui for al organizaţiilor neguvernamentale, desfăşurat în anul 2002 la Sofia, Bulgaria. (jurnal.md)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău